Atari VCS-console krijgt betere specs en is opnieuw uitgesteld

19 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
ataribox-foto-1

De makers van de Atari VCS-console hebben aangekondigd dat het apparaat opnieuw wordt uitgesteld; dit keer ergens naar eind 2019. De reden voor dit uitstel heeft te maken met de betere specificaties die het apparaat onder de motorkap krijgt.

Atari VCS wederom uitgesteld

Heb je destijds geïnvesteerd in de Atari VCS-console? Dan hebben we slecht nieuws en goed nieuws. Het slechte nieuws is dat de spelcomputer wederom is uitgesteld, dit keer naar eind 2019. Dit uitstel heeft te maken met betere specificaties in de vorm van een nog onaangekondigde en geïntegreerde AMD Ryzen-chip. Uiteraard zorgt deze chip ervoor dat games toegang krijgen tot meer ruwe kracht, maar nu is het ook mogelijk dat materiaal in 4k kan worden weergeven en dat je applicaties zoals Netflix erop kunt terugvinden.

Het team achter de Atari VCS heeft erkend dat het uitstel slecht nieuws is voor iedereen die het project destijds gesteund heeft, maar verzekert iedereen dat de prestaties straks dus beter zijn, terwijl de spelcomputer ook minder luid zal klinken. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de VCS-console in 2018 werd gelanceerd, maar die deadline is dus nooit gehaald. De vraag is echter in hoeverre de spelcomputer software-ondersteuning gaat krijgen — dat is uiteindelijk wat het succes van een console bepaalt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)