Pre-orders Atari VCS beginnen eind mei, consolerelease is pas in 2019

01 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
ataribox-foto-1

Het heeft even geduurd, maar vanaf eind deze maand is het eindelijk mogelijk de Atari VCS vooruit te bestellen. Het bedrijf zal twee versies van het systeem aanbieden: een normale, zwarte versie en een versie voor verzamelaars met een namaakhouten voorkant.

Atari VCS verschijnt in 2019

Atari heeft laten weten dat de Arari VCS vanaf 30 mei te bestellen is via de Indiegogo-pagina van de spelcomputer. Verwacht echter geen vlotte levering, aangezien de release pas in 2019 zal plaatsvinden. Dan zal het bedrijf twee versies aanbieden: een Collector’s Edition die slecht beperkt beschikbaar is en een normale versie. De verzamelaarseditie heeft een voorkant van namaakhout, terwijl de normale versie, genaamd Onyx Edition, gewoon zwart zal zijn. Onduidelijk is of deze spelcomputers standaard met controller geleverd worden.

In de aankondiging staat namelijk een zin waarin staat dat “andere pakketten worden aangeboden met een Classic Joystick of Modern Controller”. Ondertussen is ook iets meer bekend over de bekwaamheid van het apparaat. De AMD-chip aan boord kan video in 4k, hdr en 60fps uitzenden en intern geheugen krijgen (maar je kunt ook externe bronnen aansluiten). Daarnaast is er ondersteuning voor wifi, bluetooth 5 en usb 3.0. De Atari VCS krijgt standaard meer dan honderd games mee en is vanaf de lente in 2019 te koop.

Reacties (0)