De Ataribox krijgt z’n officiële naam en in april de besteldatum

20 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
ataribox

Atari heeft besloten om de Ataribox, zoals de mini retrospelcomputer in de volksmond werd genoemd, een officiële naam te geven. De console voor oude spellen van de spellenboer zal voortaan door het leven gaan als de Atari VCS en binnenkort te bestellen zijn.

Atari VCS is binnenkort te bestellen

Atari heeft de Ataribox van een nieuwe naam voorzien. De nieuwe mini retroconsole gaat voortaan door het leven als de Atari VCS, schrijft Venturebeat. Het apparaat, dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met de Mini NES en de Mini SNES, lijkt qua design op de Atari 2600 Video Computer System. Niet alleen kun je hier games op verwachten die zijn gemaakt door de spellenboer, ook mag je oude en populaire pc-titels spelen op het apparaat dat je op een tv aansluit. Dat komt onder meer door het unieke Linux OS en de AMD-processor.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat gamers de VCS konden bestellen in december vorig jaar, maar die doelstelling is niet gehaald. Destijds gaf het bedrijf aan dat er meer tijd nodig was voor “de ontwikkeling van het ecosysteem en het platform waar de gemeenschap recht op heeft”. We weten vooralsnog niet wanneer de spelcomputer te koop zal zijn, maar de fabrikant heeft nu wel laten weten dat die datum in april zal worden gepresenteerd. Qua prijs mag je een bedrag tussen de 250 en 300 dollar verwachten (200 tot 250 euro ongeveer).


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)