YouTube Music laat gratis gebruikers geüploade muziek casten naar speakers

06 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
youtube-music

De muziekstreamingdienst YouTube Music laat gratis gebruikers voortaan ook geüploade muziek casten naar wifi-speakers in huis.

Meer opties voor YouTube Music

Mocht je tijdens de lancering van YouTube Music besloten hebben dat je niet wil betalen voor de muziekstreamingdienst, maar dat je hem wel wil gebruiken voor het beluisteren van je eigen, geüploade muziek, dan hebben we goed nieuws. Je kunt die content nu naar speakers en andere beschikbare apparaten in je eigen wifi-netwerk casten. Aanvankelijk was het zo dat alleen betalende gebruikers, met een Premium-abonnement, beschikten over de mogelijkheid. Dat was toch een foute zet van Google, die eerder besloot Google Play Music om te zetten naar YouTube Music.

Daarnaast is het zo, zo schrijft Android Police, dat de muziekstreamingdienst nu ook beter werkt met de Google Assistent als het gaat om je persoonlijke afspeellijsten. Je kunt ze nu aanvragen door de naam door te geven aan de stemassistent, waarna de afspeellijst afgespeeld wordt. Waarom dit niet eerder goed werkte is een raadsel, aangezien beide diensten van Google zijn. Maar dat was toen en dit is nu, en nu werkt het zoals je eigenlijk mag verwachten van een muziekstreamingdienst die nauw kan samenwerken met een stemassistent.

Gebruik je de YouTube Music-app wel eens op je smartphone, dan heb je ongetwijfeld al een andere update gespot: lijsten. Een update voor de exploretab heeft ervoor gezorgd dat je nu ook populaire muziek op het platform kunt bekijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)