YouTube laat contentmakers ook live in 4K-resolutie uitzenden

01 december 2016 1 Minuut 1 Reacties
youtube

YouTube biedt nu ondersteuning aan voor live uitzendingen in 4K. Dat geldt voor de reguliere video's, als de 360-graden video's op de videowebsite. Dat uitzenden kan ook in zestig frames seconden gedaan worden, als de videostreamingdienst.

Live uitzenden in 4K op YouTube

YouTube ondersteunt nu live uitzendingen in de 4K-resolutie, waardoor contentmakers nu live content kunnen maken in de veel hogere resolutie. Dat geldt voor reguliere video’s, maar ook voor de video’s die in 360-graden bekeken kunnen worden. Die video’s kun je op de website van de videostreamingdienst terugvinden, maar ook bekijken wanneer je de applicatie hebt gedownload voor een virtual reality-bril, zoals de Samsung Gear VR. De video’s kunnen ook in zestig frames per seconde worden uitgezonden, maakt het bedrijf woensdag bekend.

De update aan het grootste videonetwerk op internet volgt de update voor het ondersteunen van 4K HDR op, die enkele weken geleden werd uitgerold. De nieuwe mogelijkheid moet voor contentmakers meer kansen bieden op het gebied van kwaliteit. Vanaf vandaag kunnen de makers aan de slag met de nieuwe live streamoptie. En om aan het publiek te laten zien wat streamen in 4K betekent voor je kijkervaring, zal YouTube The Game Awards live gaan uitzenden op het netwerk. Dat jaarlijkse evenement begint op 1 december in de Verenigde Staten.

Reacties (1)