Xbox-update beschikbaar, zorgt voor snellere gamedownloads

20 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x

Eigenaars van een Xbox One of Xbox Series X|S kunnen nu een update downloaden die kan zorgen voor snellere gamedownloads.

Microsoft rolt vanaf vandaag de Xbox-dashboardupdate voor april uit. Die update verbetert de manier waarop games gedownload worden voor de verschillende gameconsoles van het bedrijf.

Download de Xbox-update

Je kunt voortaan, met een simpele druk op de knop, een game naar de achtergrond verplaatsen. Daarmee kunnen downloadsnelheden verhoogd worden. Wanneer je een game speelt terwijl je een update of compleet andere game downloadt, dan worden downloads op de achtergrond flink beperkt.

De nieuwe opschortfunctionaliteit kan gecombineerd worden met de optie Quick Resume op Xbox Series X en S. Daardoor kun je een game tijdelijk pauzeren, de content downloaden die je wil downloaden en vervolgens de game weer opstarten. Dit is een ietwat elegantere oplossing dan het handmatig moeten afsluiten van een game voor snellere downloads.

Advertentie

Verder wordt ook de mobiele app van Xbox van een update voorzien. Die app kun je downloaden voor Android en iOS. De update brengt de achievements terug naar de applicatie, nadat Microsoft die er eerder uitgehaald had. Iedereen moet beide updates tegen het einde van de maand hebben ontvangen. Mocht je je dus afvragen waar de dashboardupdate voor deze periode blijft: binnen nu en twee weken moet je hem toch echt ontvangen hebben op je console.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)