Xbox Series X-tekorten kunnen nog wel maanden aanhouden

17 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Series X

Vorige week vond de lancering plaats van de Xbox Series X en Series S. Had je een pre-order geplaatst, dan heb je er mogelijk al eentje.

Xbox Series X-tekorten houden aan tot april

Maar wat nou als het je nog niet gelukt is een Xbox Series X aan te schaffen? Dan hebben we slecht nieuws, aangezien een Microsoft-vertegenwoordiger nu gezegd heeft dat de tekorten nog wel maanden kunnen aanhouden. Dat heeft de financiële topman van Xbox, Tim Stuart, gezegd tijdens Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference (via Seeking Alpha). De tekorten houden mogelijk aan tot na de feestdagen en na het derde financiële kwartaal, dat tot eind maart 2021 loopt.

Heel vreemd is dit statement niet. Los van de gebruikelijke statements als “dit is de beste Xbox-lancering tot nu toe”, heeft Xbox-baas Phil Spencer de verwachtingen omtrent de Xbox Series X-voorraden ook al proberen te temperen. De topman heeft namelijk gezegd dat de tekorten in elk geval tot aan eind oktober aanhouden. In z’n statement zei Spencer daarover dat Microsoft voorlopig te maken heeft met meer vraag dan aanbod. Ook wordt daar excuses voor aangeboden. Daaropvolgend zei Spencer ook dat het nog maanden kan duren voordat iedereen een Series X heeft die er nu eentje wil.

Dat is vervelend voor gamers, maar er is hoop aan de horizon. De situatie omtrent de voorraden van de Xbox Series X en Series S kan dus begin volgend jaar veranderen. Wanneer het vierde financiële kwartaal, vanaf april 2021, van start gaat, dan moet de voorraad op peil zijn. Het aanbod zal dan veel beter moeten aansluiten op de vraag, zo luidt de belofte.

Microsoft is overigens niet het enige gamebedrijf, of bedrijf dat gamegerelateerde producten uitbrengt, dat kampt met tekorten. Zo is het ook heel moeilijk deze week nog aan een PlayStation 5 te komen; dat geldt voor iedereen die een normale of een digitale variant wil hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)