Xbox Series X: externe ssd’s krijgen later meer geheugen

09 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-seagate

Tijdens de lancering van de Xbox Series X krijgen we tenminste één externe ssd die we in de Xbox kunnen stoppen, met 1 TB aan opslagruimte.

Xbox Series X werkt met externe ssd’s

Maar hoe zit dat dan precies in de toekomst? Daarover was helaas nog niet zoveel bekend, maar daar is nu verandering in gekomen. Daar waar we dus aanvankelijk alleen de (veel te dure) ssd van Seagate kunnen aanschaffen om het geheugen van de Xbox Series X en Series S uit te breiden, zal de toekomst ons nog veel meer ssd’s geven met meer opslagruimte aan boord. Dat heeft Microsoft onlangs bevestigd.

Dat is bevestigd in een podcast van Major Nelson, die werd gehost door niemand minder dan Xbox-baas Phill Spencer. Hij was in gesprek met Jason Ronald, die onder meer gewerkt heeft aan de Xbox Series X. Ronald laat weten dat we het straks niet alleen met de schijven van Seagate hoeven te doen. De reden dat we aanvankelijk alleen deze schijven krijgen, heeft te maken met het versimpelen van het aanbod. Het is bovendien een nieuw gegeven dat een console werkt met externe ssd’s, dus enige onduidelijkheid in die boodschap kan storend werken. Maar aan de andere kant weten bedrijven ook wel dat mensen opties willen hebben, dus je kunt je hardop afvragen of dit zo’n slimme zet was.

Hoe het ook precies zit: het feit dat we vanaf 10 november slechts één optie tot onze beschikking hebben, betekent gelukkig niet dat dit voor altijd zo blijft. In de toekomst verschijnen er namelijk meer externe ssd’s voor Xbox Series X en Series S, die meer opslagruimte kunnen aanbieden. Dat is dus goed nieuws voor alle gamers. Niet alleen omdat er dan ook schijven met misschien wel 500 GB of 2 TB verschijnen, ook omdat de prijzen dan van al die schijven kunnen dalen wanneer er meer concurrentie is. De huidige externe ssd voor de nieuwe Xbox-lijn kost 249,99 euro voor 1 TB aan ruimte.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)