Xbox Series X en Series S zijn eerste consoles met Dolby Vision voor gaming

11 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-series-x-xbox-series-s-samen

Xbox Series X en S met Dolby Vision voor gaming

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft en Dolby een soortgelijke aankondiging doen. In het verleden maakten beide bedrijven namelijk al bekend dat de Xbox One X en One S (de huidige generatie Xbox-spelcomputers) Dolby Vision ondersteunen. Dit ging dan om apps die tv-series en films aanbieden, niet om videogames. De nieuwe Xbox Series X en Series bieden de hdr-beeldmodus dus ook aan wanneer je aan het gamen bent. Uiteraard heb je wel games én een tv nodig met ondersteuning, want anders merk je er weinig van.

Dolby Vision voor games is vanaf 2021 beschikbaar voor Xbox Series X en Series S. De functie is dus niet meteen te gebruiken wanneer je de consoles in november van dit jaar koopt, voor respectievelijk 499 en 299 euro. Verder is het zo dat beide spelcomputers ook ondersteuning aanbieden voor geluidstechnologie Dolby Atmos, maar dat kan de huidige generatie gelukkig ook al. Desondanks is het goed om te zien dat dergelijke informatie tijdig bevestigd wordt.

Gaming in Dolby Vision is echter geen compleet nieuw concept. Sommige games op Windows 10-computers bieden al ondersteuning aan voor de standaard. Het is alleen nog geen populaire functie, aangezien weinig ontwikkelaars hier nu in investeren. Wellicht dat de aankondiging van Dolby en Xbox nu ervoor zorgt dat we meer games in Dolby Vision tegenkomen, ook voor Windows 10.

De nieuwe spelcomputers zijn vanaf 10 november officieel beschikbaar in Nederland, maar zijn vanaf 22 september al vooruit te bestellen. Het is niet bekend of corona voor druk op de productie zorgt, zoals daar al wel geruchten zijn verschenen in het kamp van Sony, met betrekking tot de PlayStation 5-productie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)