Xbox Series S verbetert oude titels niet zoals Xbox One X doet

14 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
xbox-series-s

De Xbox Series S maakt geen gebruik van de Xbox One X-verbeteringen die toegepast worden op oudere Xbox- en Xbox 360-titels.

Xbox Series S lijkt toch iets meer op de Xbox One S

Toen Microsoft vorige week de Xbox Series S uit de doeken deed, vergeleek de consoleboer de console met de Xbox One. De Series S is namelijk vier keer zo sterk als die spelcomputer. Opvallend is hier dat er geen vergelijking met de Xbox One X gemaakt wordt. Die console kan bijvoorbeeld games uit de backward compatible-catalogus verbeteren met allerlei moderne technieken, maar dat kan de Series S, ondanks het feit dat het een ware next-gen console is, dus niet.

Dat heeft een Microsoft-vertegenwoordiger bevestigd tegenover gamewebsite Gamespew. Wanneer je straks op de Xbox Series S een Xbox- of Xbox 360-titel afspeelt, dan krijg je te maken met de verbeteringen die een Xbox One S ook zou doorvoeren. Je krijgt toegang tot auto-hdr, snellere laadtijden, consistentere framerates en verbeterde texturefiltering.

To deliver the highest quality backwards compatible experience consistent with the developer’s original intent, the Xbox Series S runs the Xbox One S version of backward compatible games while applying improved texture filtering, higher and more consistent frame rates, faster load times and Auto HDR.

In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld een game als Red Dead Redemption (uitgebracht op Xbox 360 en PlayStation 3) niet in 4k kunt spelen op een Xbox Series S, terwijl dat wel kan op een Xbox One X en Xbox Series X. De website Digital Foundry meldt dat dit mogelijk te maken heeft met het feit dat er minder werkgeheugen is. De Series S heeft 8 GB aan bruikbaar werkgeheugen, terwijl de One X 9 GB heeft. Daardoor kan Microsoft dus niet dezelfde ervaringen garanderen.

Advertentie

Wel is het zo dat oudere games er op een Series S beter uitzien dan op een One S, maar dat is wel iets dat je op z’n minst mag verwachten van een console met achterwaartse compatibiliteit.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)