Xbox April Update laat je energie besparen met niet-actieve uren

13 april 2023 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Series X

Microsoft rolt een nieuwe update uit voor de Xbox Series X en S. De April Update laat je energie besparen en schakelt de spelcomputer op vooraf ingestelde tijden helemaal uit.

De Xbox April Update krijgt twee grote nieuwigheden met zich mee. Zo is de zoekfunctie geoptimaliseerd. Volgens Microsoft is het straks veel gemakkelijker om je volgende game of films te vinden. De vernieuwde zoekpagina laat je zoeken naar games, entertainment en apps en je kunt filteren via de knoppen RB en LB.

Een grotere vernieuwing is de ‘adjustable active hours’. Deze nieuwe powersetting kun je vinden bij Instellingen > Algemeen. Je kunt zelf aangeven wat de actieve uren en de niet-actieve uren zijn van je spelcomputer. Tijdens de actieve uren spreken we over een slaapstand en start deze razendsnel op. Tijdens niet-actieve uren schakelt de spelcomputer dan naar een volledige shutdown.

Besparen op energieverbruik met Xbox April Update

Het verschil in energieverbruik is groot. Wanneer de Xbox volledig afgesloten is verbruikt deze nog 0.5 watt. Dit in tegenstelling tot de slaapstand waarbij de spelcomputer 10 tot 15 watt verbruikt. Start je je Xbox Series X of S toch op tijdens een volledige shutdown? Dan duurt het simpelweg iets langer voordat deze volledig opgestart is. In de slaapstand gaat dit altijd heel vlot.

Tijdens deze zogenaamde niet-actieve uren kun je toch weer op het energieverbruik in huis besparen. En dat is mooi meegenomen in deze dure tijden. De komende week moet de Xbox April Update uitrollen.

Lees meer over Microsoft.

8.5
550×496

Beoordeling
Xbox Series X

Pluspunten
  • Backward compatibility
  • Toekomstbestendige hardware
  • Ray tracing
  • Snelle laadtijden
  • 60 en 120 fps
  • Stoer en speels design
Minpunten
  • Geen oplaadkabel voor controller meegeleverd
  • Veel technische zaken om rekening mee te houden
  • Geen exclusieve games bij lancering
  • Voelt niet 'nieuw'

Beoordeling Xbox Series X

De Series X is voornamelijk bedoeld voor de mensen die al flink wat tijd en plezier geïnvesteerd hebben in het Xbox-ecosysteem en een flinke bibliotheek aan games opgebouwd hebben. Het maakt dan niet uit of die games fysiek of digitaal zijn. De ondersteuning voor vier generaties aan videogames is namelijk het sterkste punt van de console. Heb je niet zo veel Xbox-, Xbox 360- en / of Xbox One-games, dan kun je misschien nog even wachten met de aankoop. Maar heb je dat wel, dan is het een no-brainer dat je de console in huis haalt. Want dan speel je de beste versie van die videogames.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xbox Series X

Reacties (0)