Vijf hacks voor Netflix waarmee je meer uit je abonnement haalt

18 november 2016 3 Minuten 1 Reacties
netflix-hacks

Netflix is één van de meest populaire streamingdiensten voor video van dit moment, maar niet iedereen haalt er het maximale uit. Het aanbod is groot, je kunt niet alles eenvoudig vinden en soms weet je gewoon niet wat je moet kijken. Gelukkig zijn er verschillende handige hacks waarmee je meer uit je Netflix abonnement haalt.

Netflix Roulette

Als je echt niet meer weet wat je moet kijken en denkt al het interessante al gehad te hebben dan wordt het tijd om het lot te laten bepalen. Je kunt door de suggesties van Netflix browser of de nieuwste films een kans geven, maar er is zoveel meer dat misschien niet op die startpagina staat. Netflix Roulette is de oplossing. Deze tool maakt de keuze voor jou. Je kunt een aantal filters instellen (rating, acteurs, keywords, etc.) of het gewoon helemaal aan het lot overlaten. Netflix Roulette heeft een online-versie en een Android-app.

Krijg toegang tot alle subgenres

Het aanbod van Netflix is overweldigend maar op de homepage en zelfs de genre-pagina’s krijg je maar een beperkt deel van dit aanbod te zien, met name door de suggesties die bepaald worden aan de hand van je kijkgedrag en ratings. Gelukkig is er een ‘hack’ waarmee je alle subgenres kunt bekijken en zo dat ene pareltje van een film of serie kunt vinden. Via deze website krijg je toegang tot honderden genres, waar zeker wat tussen zit. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische actiefilms of buitenlandse thrillers.

Kijk samen met je vrienden of geliefde op afstand

Soms is het ook maar zo eenzaam om alleen naar een serie of film te kijken. Liefst kijk je met een groep vrienden of, beter nog, je vriendin. Maar, wat als dat die ene avond niet mogelijk is omdat je vrienden thuiszitten of je vriendin in het buitenland zit? Netflix Party is hier de oplossing voor. Deze extensie voor de Chrome-browser maakt het mogelijk om op afstand hetzelfde te kijken, tegelijkertijd. De extensie zorgt ervoor dat de video tegelijkertijd start en voegt zelfs een handige groepchat aan het geheel toe.

Advertentie

Bekijk IMDb ratings, trailers en meer

Soms vertelt Netflix je niet genoeg over een serie of film om je te overtuigen. Dan ben je op zoek naar de mening van experts, het publiek of een goede trailer. Met de Chrome-extensie Netflix Enhancer krijg je in je browser veel meer informatie over de series en films voorgeschoteld. Zodra je met de muis over een serie of film gaat krijg je ook de ratings van onder meer Rotten Tomatoes en IMDb te zien, plus beschikbare trailers.

Pas de hele Netflix-ervaring naar eigen wens aan

Vind je de Netflix-ervaring te mager en zou je de interface zelf graag eens onder handen nemen? Dan is de Chrome extensie Flix Plus een goed begin. Deze extensie geeft je 22 mogelijkheden om de interface van de streamingdienst naar eigen wens aan te passen. Zo kun je notities aanmaken, ratings van IMDb en Rotten Tomatoes tonen, knoppen voor willekeurige afleveringen afspelen toevoegen, afbeeldingen van reeds bekeken content een andere kleur geven en zelfs de navigatie eenvoudiger maken.

Mocht je alsnog geen idee hebben wat je nu het beste kunt kijken, dan raden we je aan onze wekelijkse artikelen met de beste nieuwe films en series op Netflix in de gaten te houden.

Reacties (1)