Video-applicatie van Facebook komt naar Apple TV en smart tv’s

15 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
facebook-video-app

Facebook heeft laten weten dat het zijn video-applicatie ook wil gaan uitbrengen voor mediaspelers en smart televisies. Onder andere de Apple TV, Amazon Fire TV Stick en smart tv's van Samsung zouden de app gaan ontvangen.

Video-app van Facebook op tv

Het sociale netwerk Facebook is van plan een video-applicatie uit te brengen voor mediaspelers en smart tv’s, maakt het bedrijf dinsdagavond bekend. Onder andere de Apple TV, Amazon Fire TV Stick en smart tv’s van Samsung zouden de applicatie gaan ontvangen. Dat het platform een dergelijke stap zet, is op zich niet vreemd. De website Recode meldt namelijk dat mensen zo’n honderd miljoen uur aan video’s bekijken op één dag. Dat aantal zou dus flink kunnen gaan stijgen als je de video’s op meerdere manieren kunt bekijken.

In vergelijking met de videostreamingdienst YouTube is dat nog altijd een laag nummer. Echter, het verschil tussen YouTube en Facebook is natuurlijk dat de eerstgenoemde een videostreamwebsite is, terwijl de laatstgenoemde nog altijd een sociaal netwerk is, waar je je vrienden laat weten wat je aan het doen bent, met wie en waarom. Het is momenteel niet bekend hoeveel mensen naar dat sociale netwerk gaan met de intentie een aantal video’s te bekijken. Maar het feit dat het bedrijf aan een dergelijke app werkt, laat mogelijk zien dat het er een hoop zijn.

Reacties (0)