‘Tizen-app van videostreamingdienst Disney+ in ontwikkeling’

07 oktober 2019 1 Minuut 9 Reacties
disney-plus-logo

Disney zou hebben bevestigd dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan een Tizen-applicatie, voor eigenaars van Samsung-tv's. Wanneer de app precies klaar is, is vooralsnog niet duidelijk. Dit zou rond 12 november moeten zijn, tijdens de officiële lancering van de dienst.

Nu nog geen Disney+ op Tizen-tv’s

Ondanks het feit dat videostreamingdienst Disney+ nu in Nederland beschikbaar is en voorlopig gratis gebruikt kan worden (na betaling van één eurocent), laat het bedrijf eigenaars van Samsung-tv’s een beetje in de kou staan. Er is namelijk geen app beschikbaar die werkt op Tizen-tv’s, het besturingssysteem waar eigenaars van Samsung-tv’s mee te maken krijgen. Nu schijnt Disney bevestigd te hebben dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan een app, zo meldt de website TotaalTV.

Dit zou zelfs bevestigd zijn door Disney. Meer bewijs hiervoor hebben we echter niet kunnen vinden. Echter, het zou ook niets meer dan logisch zijn wanneer Disney werkt aan een dergelijke app, aangezien Samsung-tv’s ongelooflijk populair zijn in Nederland en het bedrijf het platform simpelweg niet kan overslaan. Nu kun je wel met een Chromecast aan de slag, maar gebruikers laten her en der weten dat dit niet optimaal werkt. Er treden namelijk verschillende problemen op, voornamelijk met het beeld. Lees hier onze eerste indruk.

Disney+ kost 6,99 euro per maand. Aanmelden voor de streamingdienst kan via deze link.

Reacties (9)