‘Tidal loopt al maanden achter met het betalen van royalties’

17 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Tidal

Een Noorse nieuwswebsite meldt dat muziekstreamingdienst Tidal al maanden achterloopt met het betalen van royalties. Er schijnt zelfs te worden gesproken over labels die hun muziek willen terugtrekken van de streamingdienst die muziek in hoge kwaliteit aanbiedt.

Er is nog geen reactie gegeven door het bedrijf.

Halen labels hun muziek terug van Tidal?

De Noorse nieuwssite Dagens Næringsliv meldt dat muziekstreamingdienst Tidal al maanden achterloopt met het betalen van de royalties. Dat verhaal baseert de site op basis van meerdere bronnen, die hebben prijsgegeven dat tenminste drie grote, internationale platenmaatschappijen op hun geld zitten te wachten. In sommige gevallen wachten die bedrijven al zes maanden op hun geld. De dienst heeft vooralsnog niet gereageerd op dit probleem, wat er mogelijk voor kan zorgen dat bedrijven hun muziek gaan terughalen.

Sveinung Rindal, CEO van distributiebedrijf Phonofile (een dochteronderneming van Sony), bevestigt dat Tidal achterloopt met de betalingen. Frithjof Boye Hungnes, CEO van Propeller Recordings, zegt dat hij sinds oktober geen betaling meer heeft ontvangen en dat sommige mensen nu overwegen hun muziek terug te halen. In december kwam het nieuws naar buiten dat de muziekstreamingdienst al geldproblemen had. Maar die berichtgeving werd toen ontkent; er werd zelfs beweerd dat het bedrijf groeiende is.

Reacties (0)