The Witchter krijgt spin-off: Netflix breidt filmisch universum uit

28 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
witcher-serie-netflix

Het fantasie-universum van The Witcher-franchise op Netflix staat op het punt uitgebreid te worden met een nieuwe spin-off. De videostreamingdienst heeft aangekondigd dat de nieuwe serie mag rekenen op zes nieuwe afleveringen, die het universum behoorlijk moet uitdiepen.

The Witcher-serie krijgt een spin-off

De serie gaat een andere kant op dan je misschien zou verwachten en duikt in een geheel andere periode dan de jaren waarin het eerste seizoen van The Witcher zich afspeelt. De nieuwe serie krijgt als subtitel Blood Origin mee en is, zoals je nu wellicht vermoedde, een prequelserie die zich zo’n twaalfhonderd jaar voor Geralt of Rivia afspeelt. De makers willen zich met de spin-off concentreren op een periode waarin de wereld van mensen, monsters en elven samenkomen en de allereerste Witcher het levenslicht zag.

Aan het roer staat onder meer Lauren Schmidt Hissrich. Hissrich is ook verantwoordelijk voor de reguliere serie van The Witcher op Netflix. Ze werkt hiervoor samen met screenwriter Declan de Barra. Het is geen verrassing dat Netflix graag wil profiteren van de populariteit van de Witcher-franchise. Het eerste seizoen, dat in december 2019 verscheen, was de meest populaire serie in de geschiedenis van de videostreamingdienst. Dit is overigens niet de eerste spin-off. Eerder werd animatieserie Nightmare of the Wolf aangekondigd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)