Streamingtips #9 – The Mandalorian, Michiel de Ruyter en Sex/Life

03 maart 2023 3 Minuten 0 Reacties
Mandalorian

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Mandalorian (Disney+)

Het derde seizoen breekt alweer aan van The Mandalorian en zoals altijd wil Disney+ ons maar al te graag elke week terugzien op de streamingdienst. Er is deze week dus één aflevering online gekomen en volgende week zien we aflevering 2. De eerste aflevering doet het nog wat rustig aan, maar dat is niet erg. We moeten na al die tijd -en andere Star Wars-series- weer even inkomen. De serie heeft traditioneel gezien een soort overkoepelend verhaal, maar elke aflevering is er weer een andere gebeurtenis die centraal staat in het avontuur van de premiejager.

Michiel de Ruyter (HBO Max)

Het is geen enorm grote kaskraker, maar het is wel een van de duurste films die ooit op Nederlandse bodem is gemaakt. Als je deze film niet kijkt voor de acteerprestaties van Doutzen Kroes, dan wel omdat het een interessant geschiedenisverhaal vertelt over de historie van Nederland. Michiel de Ruyter, we kennen hem van straatnamen en van schilderijen, maar wat heeft hij nou precies gedaan? Dat wordt door regisseur Roel Reiné opgetekend in dit wilde scheepsverhaal.

Sex/Life (Netflix)

Het Netflix-antwoord op 50 Shades of Grey, Sex/Life is terug van weggeweest. De enorm seksuele serie is een hit voor de streamingdienst en in het tweede seizoen moet onze hoofdrolspeelster haar leven weer op de rails krijgen na het enorm stomende eerste seizoen. Laat ze zich toch weer verleiden door een ex of een andere mooie man? Maak je klaar voor intrige, verleiding en een heleboel seksuele spanning in het tweede seizoen van Sex/Life.

The Nice Guys (Videoland)

De eerste week van de maand is het altijd feest op menig streamingdienst, want dan worden er in één keer heel veel films en series vrijgegeven. Zo ook The Nice Guys, een heerlijk wegkijkende film waarin Russell Crowe en Ryan Gosling een nogal ongemakkelijk koppel vormen samen. Geen liefdeskoppel, maar een detectivekoppel dat op de dood van een pornoster stuit terwijl ze zoeken naar een vermist meisje. Feest, vreemde situaties en een band die stiekem natuurlijk toch wel vormt zie je in het grappige The Nice Guys.

Abbott Elementary (Disney+)

Het eerste seizoen van Abbot Elementary was geweldig: het is een soort The Office US, maar dan op een school. Elk personage, zelfs de irritante, vinden zich binnen de kortste keren een weg naar je hart, terwijl ze vol klunzigheid en onwetendheid een school proberen te runnen. Dat het onderwerp een openbare school is die altijd in de minderheid is wanneer het gaat om het hele district, maakt het geheel des te koddiger, maar ook nog ongemakkelijker en dus ook weer grappiger. Zeker het kijken waard, en als je seizoen 1 nog niet hebt gezien heb je extra veel om te bingen. Geluksvogel.

Reacties (0)