Streamingtips #8 – Biggie, Anne+ en Raya and the Last Dragon

05 maart 2021 3 Minuten 0 Reacties
Rayaandthelastdragon

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

 

 

 

Biggie: I Got a Story to Tell

Het is nog steeds één van de grootste verliezen in de hiphopwereld: de dood van The Notorious B.I.G. In deze Netflix-documentaire, die onder andere werd gemaakt door zijn vriend Sean Combs (Diddy), krijg je meer te zien van zijn leven. De documentaire bevat veel content die nog nooit eerder is verschenen en onder andere zijn moeder Violetta Wallace komt veelvuldig aan het woord over haar zoon die een legende is geworden. Het gaat wel vooral over de opkomst van de ster, want rondom zijn dood bestaan nog steeds veel onduidelijkheden die ook in deze documentaire onduidelijk blijven.

Taken

Waar Liam Neeson eerst vooral beroemd was als de ster uit Star Wars, is hij inmiddels vooral een grote ster door de vele dreigtelefoontjes die hij pleegt in films. Er zijn veel films waarin hij dit doet, maar hij maakte er echt een gimmick van in de filmreeks Taken. In deze actiefilms wordt er telkens iemand van wie hij houdt ontvoerd en gaat hij er alles aan doen om die persoon te redden. Maar meer nog: om wraak te nemen op de kidnappers. Taken, Taken 2 en Taken 3 staan alle drie sinds deze week op Amazon Prime Video en dat is een goede filmmarathon met hapjes en drankjes waard.

Raya and the Last Dragon

Op Disney+ heb je vanaf 5 maart tegen betaling toegang tot de bijzondere animatiefilm Raya en de Laatste Draak / Raya and the Last Dragon. Raya is een krijger die haar wereld wil redden, nadat een donkere kracht het heeft overgenomen. Ze denkt dat de laatste draak haar enige hoop is, dus gaat ze op zoek naar deze draak, om hem of haar ervan te overtuigen haar te helpen in de strijd tegen het kwaad. De film is voor 21,99 euro niet goedkoop (en hij komt later als het goed is wel ‘gratis’ beschikbaar op Disney+), maar de recensies liegen er niet om. Animatiefilmfans moeten hem gezien hebben.

 

Anne+

Op Netflix is vanaf nu het eerste en tweede seizoen te zien van Anne+. Deze serie begon ooit als een webserie op NPO 3, maar kreeg na veel internationale erkenning de kans om ook op Netflix te verschijnen, waarmee het in één keer een groter publiek bereikt. De serie draait om de lesbische Anne die studeert in Amsterdam. Je ziet in deze coming-of-age-serie hoe Anne is geworden tot wie ze nu is. Een sterke hoofdrol, gespeeld door Hanna van Vliet. Er schijnt zelfs een film in de maak te zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)