Streamingtips #31 – Paper Girls, Luizenmoeder en Light & Magic

01 augustus 2022 3 Minuten 0 Reacties
Paper Girls Serie

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Paper Girls (Amazon Prime Video)

Amazon Prime Video heeft met The Boys al een fijne superheldenserie, maar daar komen nu de Paper Girls bij. De serie over vier jonge meisjes in de jaren ‘80 is gebaseerd op de gelijknamige comic van Brian K. Vaughan. Paper Girls klinkt alsof ze alleen folders uitdelen, maar juist in deze serie zie je hoe ze tijdreizigers worden. Best lastig als je dan ook nog jezelf tegenkomt tijdens die reis. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Luizenmoeder - De Film (Netflix)

De populaire serie Luizenmoeder heeft ook een verfilming gekregen en hoewel die niet zo briljant is als de serie, weten de makers er toch weer veel humor in te stoppen. In deze film is directeur Anton er niet meer en moeten Ank en haar collega’s zorgen dat de school weer goed functioneert. Echter wordt dat ze niet makkelijk gemaakt met corona, onderbezetting en.. mensen. En dan zijn er ook nog wat meer persoonlijke zaken die beginnen te spelen. Als dat maar goed gaat…

Light & Magic (Disney Plus)

Er wordt al enige tijd reikhalzend uitgekeken naar deze serie, die uit de stal komt van Industrial Light & Magic, dé plek waar de visual effects worden gedaan van bijvoorbeeld Star Wars. Normaal blijven die deuren gesloten, maar nu wordt de geschiedenis van ILM opgetekend door door Oscargenomineerde filmmaker Lawrence Kasdan. Je ziet daarbij niet alleen de geschiedenis, maar ook hoe filmmaken er tegenwoordig aan toe gaat. Enorm leerzaam en -hoe kan het ook anders- zeer mooi gemaakt.

Under the Banner of Heaven (Disney Plus)

Andrew Garfield mag dan vooral bekend zijn geworden door zijn toffe vertolking van Peter Parker (oftewel Spider-Man), hij steelt ook de show in wat serieuzere films. Hacksaw Ridge is daar een voorbeeld van. In de gloednieuwe serie Under the Banner of Heaven pakt hij weer een serieuze rol, namelijk die van een rechercheur die de moord op Brenda Wright Lafferty onderzoekt. Hij, als mormoon, stuit op een religie die zeker in combinatie met de dood van Brenda zijn eigen geloofsovertuiging doet wankelen.

Boyhood (HBO Max)

Boyhood is niet de beste film ooit, maar het is wel een film die je gezien moet hebben. Het is een optekening van dat wat het leven zo de moeite waard maakt. Klinkt heel zweverig, maar wetende dat deze film (met tussenpozen) in twaalf jaar tijd is gefilmd, maakt het wel een heel bijzonder project. Met prachtig rollen voor Ethan Hawke en Ellar Coltrane, die het verhaal vertellen over een jongen van zijn zesde tot zijn achttiende.

The Most Hated Man on the Internet (Netflix)

De makers van de beruchte Netflix-docu Don’t F**k with Cats zijn terug met wederom een vrij bizarre docu. Ditmaal is het onderwerp niet dierenmishandeling, maar wel dezelfde soort hetze tegen een bepaald persoon. The Most Hated Man on the Internet gaat namelijk over iemand die een pornosite runt en daarop zonder toestemming foto’s plaatst van jonge vrouwen. Daar kwam hij redelijk mee weg, tot hij de moeder die we in de docu volgen tegenkwam.

Reacties (0)