Streamingtips #2 – Hotel Transylvania, Snowden en The Eternals

14 januari 2022 2 Minuten 0 Reacties
Hotel Transylvania Transformania

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Hotel Transylvania: Transformania (Prime Video)

Het is een animatiefilmserie met een lekker foute soundtrack, grapjes voor het hele gezin en personages om van te houden: Hotel Transylvania. Ook al worden de monsters uit dit moderne sprookje soms gek van elkaar, in dit nieuwe deel moeten ze samenwerken om de grote transformatie te voorkomen.

How I Fell in Love with a Gangster (Netflix)

Netflix zet veel in op buitenlandse titels de laatste tijd en dat is helemaal geen slecht idee, zo bewezen onder andere Elite, La Casa de Papel en Squid Game. How I Fell in Love with a Gangster is interessant omdat het eens niet gaat over Amerikaanse bandieten, maar de opkomst van Nikodem ‘Nikoś’ Skotarczak, een van de grootste Poolse gangsters ooit. Dit waargebeurde verhaal wordt bovendien verteld vanuit een verfrissend perspectief.

The Journalist (Netflix)

Over buitenlandse producties gesproken, het langverwachte The Journalist is een serie gebaseerd op de gelijknamige film uit Japan. De journalist (gespeeld door Ryoko Yonekura) in dit verhaal is nogal een eigenheimer, maar tegelijkertijd weet ze corrupte hooggeplaatsten te ‘outen’. Deze thrillerserie belooft enorm spannend te zijn, maar ook veelzijdig: er zijn verschillende schandalen die de revue passeren.

The Eternals (Disney+)

De Marvel-serie The Eternals draait om helden van buitenaardse bestemmingen, die op aarde samenkomen om de mensen te beschermen tegen monsters. Dit is een Marvel-productie die een paar maanden geleden nog in de bioscoop te zien was en hoge ogen gooide. Dat is ongetwijfeld niet alleen door de visuele kwaliteit van de film, maar ook door de flinke sterrencast bestaande uit Angelina Jolie, Salma Hayek, Gemma Chan en Richard Madden. 

Snowden (Videoland)

We kennen allemaal wel delen van het verhaal van Edward Snowden, maar in de film Snowden weet Joseph Gordon-Levitt als Edward het verhaal nog eens dunnetjes na te spelen. Zo kom je te weten hoe het kwam dat een voormalig NSA-medewerker tot de conclusie kwam dat het een goed idee was om duizenden vertrouwelijke documenten aan de media te lekken, inclusief de nasleep van deze enorm belangrijke daad. 

Reacties (0)