Streamingtips #13 – Tetris, Succession en Roadkill

31 maart 2023 3 Minuten 0 Reacties
Rye Lane

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Succession (HBO Max)

Het is één van de meest gehypte producties van HBO Max, maar hij loopt nu tot zijn einde. Het nieuwe seizoen is meteen het laatste seizoen, dus geniet ervan nu het nog kan. In Succession volgen we een mediamagnaat die van plan is om zijn hoge positie op te geven. De opvolger? Misschien wel één van zijn kinderen, die vervolgens alles in de strijd gooien om die rol maar te krijgen. Maar, in hoeverre heeft hij er zelf nog iets over te zeggen? Succession klinkt in de dop niet als een enorm spannende, toffe serie, maar het is zo goed geschreven, dat je aan de buis gekluisterd zal zitten.

Roadkill (HBO Max)

Hij is een politicus wiens wereld volledig ineens lijkt te storten door toedoen van de mensen die niet bepaald pro-Peter Laurence zijn. Laurence is echter meedogenloos: hij denkt alleen maar aan zichzelf. In hoeverre komt hij er straks uit als Roadkill, of zal hij toch kunnen overleven? In Roadkill zie je zijn bizarre persoonlijkheid en de vele vijanden die hem een hak proberen te zetten.

Rye Lane (Disney+)

Zuid-Londen, twee koppels liggen in scheiding. Terwijl ze proberen chocola te maken van de nieuwe relatie die moet worden gesmeed met hun ex, zijn er een man en een vrouw uit het koppel die elkaar tegenkomen en een enorme band blijken te hebben. Dom en Yas. Gaat het ze lukken om ooit nog in liefde te geloven, of is dat gevoel met de scheidingen voor altijd weg? In het mooie Rye Lane zie je wat er kan gebeuren nadat liefde geen liefde meer is.

Tetris (AppleTV +)

Altijd al willen weten hoe een game als Tetris zo immens populair kon worden? In de film Tetris op AppleTV+ zie je wat een zwaan het is: elegant en fully in control aan de bovenkant, maar in het water trappelen de pootjes als een gek. Dat trappelen van die pootjes wordt getoond in de film Tetris, waarin de Nederlandse spelontwerper en -ondernemer Henk Rogers (gespeeld door Taron Egerton) alles op alles zet om de hele wereld te laten weten dat Tetris bestaat. Maar, zoiets gaat natuurlijk niet van een leien dakje.

Masameer Country (Netflix)

Seizoen 2 van Masameer Country is te zien op Netflix. Deze satirische animatieserie die draait om hoe Saoedi-Arabië verandert, had een zeer succesvol eerste seizoen en het tweede seizoen schijnt net zo grappig en raak te zijn. Het toffe aan deze serie is dat hij eens niet is gemaakt door de usual suspects, maar juist door mensen die Saoudi-Arabië heel goed kennen en blijkbaar ook een neus hebben voor animatie. Verfrissend qua humor, qua onderwerp en qua cast dus.

Reacties (0)