Streamingtips #10 – Outlander, Luther: Fallen Sun en Still Alice

10 maart 2023 3 Minuten 0 Reacties
Luther

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Outlander (Netflix)

Outlander gaat op Netflix zijn zesde seizoen in en daarin staat de wereld van Claire en Jamie op het punt om een revolutie in te gaan: de Amerikaanse revolutie. De tijdreizigers moeten zien te overleven, maar ook zorgen dat ze de mensen om zich heen veilig houden. Wederom met prachtige kostuums en sets, zoals we dat gewend zijn van deze enorme hitserie naar de boeken van Diana Galbaldon.

Luther: The Fallen Sun (Netflix)

Nog meer nieuws van geliefde series op de streamingdienst met de rode N: Luther. We kennen dit vooral als serie, maar Luther: The Fallen Sun is een film. Hierin zien we hoe John Luther lastig wordt gevallen door een seriemoordenaar. Erg frustrerend als je in de gevangenis zit. Daar zit dus maar één ding op: ontsnappen en die gevaarlijke gek pakken. En Luther kennende gaat dat hem goed af.

You’ve Got Mail (HBO Max)

Op HBO Max verschijnen deze week heel veel filmklassiekers en daarbij willen we You’ve Got Mail graag uitlichten. De film is gemaakt door de briljante schrijfster Nora Ephron en draait om iemand die een soort e-mailrelatie begint met een ander, niet wetende dat ze elkaar kennen en natuurlijk een hekel aan elkaar hebben. De dialogen zijn geweldig, maar ook het tijdsbeeld: die begindagen van het internet, en dan ook nog Meg Ryan en Tom Hanks op hun top. Heerlijke film om tijdens het onstuimige weer buiten te kijken.

Cloak & Dagger (Disney+)

Tyrone en Tandy maken in hun jeugd een traumatische ervaring mee. Ze groeien uit elkaar, maar ontmoeten elkaar vele jaren later. Dan ontdekken de twee dat ze de krachten in hun handen hebben van duisternis en licht. Cloak & Dagger dus: een serie geïnspireerd op de verhalen van Marvel en ook zeker deel van het Marvel Cinematic Universe. Alleen daarom al een must-watch, die nu op Disney+ staat. Helaas is de serie na twee seizoenen geannuleerd.

Still Alice (Amazon Prime Video)

Leven met Alzheimer is niet makkelijk. Voor de patiënt niet, maar ook niet voor de mensen om hem of haar heen. Dat leren we ook in Still Alice, al is het hier niet iemand die al ouder is, maar juist een jonge vrouw die haar leven helemaal op een rijtje had. Julianne Moore speelt de sterren van de hemel en verdiende een Oscar voor dit emotionele, heftige verhaal over een ziekte waar bijna iedereen op een bepaalde manier wel mee in aanraking komt in zijn leven. 

Reacties (0)