Streamingdienst Disney+ heeft meer dan 28 miljoen abonnees

05 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Disney Mandalorian

Hoewel analisten dachten dat Disney+ al dik tevreden mocht zijn met 20 miljoen abonnees na het eerste jaar, blijkt dat de streamingdienst in het eerste kwartaal na livegang al 28,6 miljoen abonnees heeft aangetrokken.

Verwachtingen Disney+

CEO Bob Iger heeft gezegd dat de populariteit van Disney+ de verwachtingen fiks heeft overtroffen. En het heeft ook een flinke bijdrage geleverd aan het succes van het hele bedrijf Disney, dat 28,6 miljard omzet draaide. Dit jaar wordt er vooral veel verwacht van abonnees buiten Amerika: in het Verenigd Koninkrijk gaat de streamingdienst over twee maanden pas live.

Dat geldt voor meer Europese landen, die in ieder geval ruim op tijd zijn voor de Marvel-original The Falcon and the Winter Soldier. Deze langverwachte serie verschijnt  in augustus. Bovendien gaat in de herfst het tweede seizoen van het inmiddels befaamde Star Wars-verhaal The Mandalorian live. Dit zijn waarschijnlijk de twee grootste Disney+-exclusives die dit jaar naar de dienst komen, al komt in november nóg een Marvel-serie genaamd WandaVision.

Ook naast die originele content is er genoeg te kijken op Disney+, zoals een groot aantal Disney-klassiekers of Marvel-films, Star Wars-prenten en Pixar-animatiefilms. De Disney-thuiskijkdienst heeft al meer abonnees dan HBO Now en lijkt ook een aardig stuk van de Netflix-abonnees in bijvoorbeeld Amerika te hebben overtuigd. Helemaal een Netflix-killer is het echter niet, want de content is aanzienlijk specifieker en minder breed dan die van de Rode N. Hierdoor komt het vaker voor dat de twee streamingdiensten beide worden afgenomen in één huishouden.

Advertentie

Betaalde abonnees

Waar veel mensen dachten dat de schatting van Disney+ om tussen de 60 miljoen en 90 betaalde abonnees te hebben in 2024 overdreven was, moet Disney deze inmiddels naar boven gaan bijstellen. Aan de andere kant is het mogelijk om je abonnement op zo’n dienst voor slechts één maand af te sluiten. Daardoor kunnen de aantallen nog flink  gaan fluctueren, zeker in maanden waarin er geen steengoede originals te zien zijn.

Reacties (0)