Spotify test Siri-integratie op iOS-apparaten met iOS 13

30 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

Muziekstreamingdienst Spotify test momenteel de Siri-integratie op iOS-toestellen die tenminste iOS 13 of hoger hebben. Daardoor is het mogelijk dat je aan stemassistent Siri vraagt om wat muziek af te spelen via de populaire muziekstreamingdienst.

Spotify bedienen met Siri

Spotify rolt binnenkort de mogelijkheid uit de muziekstreamingdienst te bedienen via Siri. De optie is nu beschikbaar in bètavorm voor mensen die iOS 13 of iOS 13.1 hebben draaien op hun iOS-apparaat. Dit komt doordat de stemassistent extra mogelijkheden gekregen heeft met de upgrade naar iOS 13, waardoor andere muziekstreamingdiensten dus op gelijke voet staan met Apple Music (al moet je wel aan het einde van de zin ‘op Spotify’ roepen, want anders schakelt Siri nog steeds automatisch over op Apple Music).

De spraakopdrachten werken overigens alleen goed op iOS-apparaten. Wil je dit doen via de Apple Watch, dan loop je tegen problemen aan — de muziekstreamingdienst heeft namelijk geen dedicated smartwatchapp. Wel kun je het stemcommando gebruiken wanneer je de Apple Airpods gebruikt. De functie wordt in de komende weken getest door bètatesters en zal daarna beschikbaar gemaakt worden voor iedereen. Op moment van schrijven is het helaas moeilijk te zeggen wanneer die update precies zal verschijnen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)