Spotify lanceert ‘groepssessie’ om samen op afstand te luisteren

11 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Social Distancing

Muziekstreamingdienst Spotify introduceert de optie groepssessie. Hiermee kun je in real-time muziek delen met anderen, zodat je wel naar hetzelfde kunt luisteren maar niet in elkaars buurt hoeft te zijn.

Spotify Groepssessie

Het handige hieraan is niet alleen dat je dan niet te dichtbij elkaar bent omdat je op één apparaat luistert, of dat je moet aftellen en tegelijk op ‘afspelen’ moet tikken om exact op hetzelfde moment te luisteren. Met groepssessie krijgt namelijk iedereen binnen de groep de controle. Zo kan iedereen binnen de groepssessie een moment pakken om zijn eigen favoriete lied van dat moment op te zetten.

Spotify ziet tijdens de pandemie waarmee we nu te maken hebben sowieso ander luistergedrag. Mensen luisteren sowieso aanzienlijk meer, iets dat normaliter op weekenddagen zichtbaar is, maar nu ook doordeweeks. Daarnaast ziet Spotify dat er meer gedeeld wordt op social media en dat er meer playlists onderling worden gemaakt tussen vrienden, collega’s, enzovoort.

Zo start je een groepssessie

Daarop besloot het met de groepssessies te komen, wat op dit moment nog beschikbaar is als beta-optie voor Spotify Premium-abonnees. Spotify wil hiermee social distancing een warm hart toedragen. Het werkt alleen als je Spotify Premium hebt en de laatste update van de muziekstreamingdienst hebt gedownload. Je kunt vervolgens de controle tijdens je luistersessie overhevelen aan een ander door een Spotify-code te gebruiken. Zo kan iemand anders dus nummers in de wachtrij zetten van de groep.

Als je een Premium-account hebt, dan benader je de optie door naar het ‘Connect’-menu te gaan. Je vindt dit als je een nummer luistert in de linkeronderhoek van het scherm. Je kunt vervolgens kiezen voor ‘Een groepssessie starten’. Je vrienden moeten dan de code (die met de lange en korte streepjes) scannen om deel te nemen. Mensen zien dan wel je profielfoto en gebruikersnaam. Hopelijk zijn je vrienden je goedgezind en ontdek je er geweldige artiesten mee. Of haal je samen goede herinnering op. Veel luisterplezier!


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)