Spotify lanceert bèta-applicatie voor Android

10 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
Spotify-retina

Spotify heeft een bèta-applicatie voor Android aangekondigd, waar je je voor kunt aanmelden en de nieuwste functies kunt testen. Helaas heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt wat we van deze bèta mogen verwachten.

Bèta van Spotify voor Android

Spotify heeft laten weten dat het bedrijf een bèta-app voor de muziekstreamingdienst heeft gelanceerd voor Android, waar in principe iedereen zich voor kan aanmelden. Desondanks is het programma toch niet zo open als je zou verwachten en moet je een goedkeurig even afwachten, maar wanneer je binnen bent, dan kun je wel de nieuwste features gaan uitproberen. Mocht je je willen aanmelden, dan dien je je via deze pagina op de Spotify-website aan te melden, waar je je Google-account, Spotify-username en -forumnaam invult.

Waarschijnlijk hanteert Spotify een systeem als ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, dus als je hier interesse in hebt moet je snel reageren. Het kan heel even duren voordat je wordt doorgelaten, maar er is in principe geen reden om je af te wijzen, behalve de reden dat het programma vol zou zitten. Helaas heeft Spotify niet bekendgemaakt welke functies je zou kunnen testen; de eerste bètatesters geven overigens aan dat deze versie van Spotify nog geen Chromecast- of Cast-ondersteuning heeft, maar wat niet is kan nog komen.

Eerder kondigde Spotify al wel de plannen voor de toekomst aan, met onder andere podcasts. Ook komt er een speciale video-afdeling, die content moet gaan streamen van partners als Vice en The Nerdist. Of er ook afspraken zijn gemaakt met lokale partners, is nog niet bekendgemaakt. Op dit moment heeft Spotify veel meer concurrentie dan ooit, van bijvoorbeeld Tidal. Die dienst biedt al exclusief videomateriaal en liveregistraties van conerten aan en daarmee probeert die dienst abonnees en luisteraars weg te snoepen bij het grote Spotify.

Bron Spotify Via Android Police


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)