Spotify introduceert afspeellijstgenerator Mix Mates

24 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

Spotify heeft een nieuwe manier van muziek ontdekken gelanceerd - eentje waarvoor je niet per se een Spotify-account nodig hebt. Het is echter wel zo dat je deze functie alleen op het web kunt gebruiken - de apps ondersteunen de nieuwe feature nog niet.

Mix Mates van Spotify: vind de muziek die tussen jou en je vrienden in ligt

Spotify heeft een nieuwe web-app gelanceerd die duidelijk maakt welke muziek er tussen jou en je vrienden in ligt. Dat klinkt wellicht een beetje gek, maar het werkt eigenlijk heel simpel. Wanneer jij en een vriend (naar keuze) invult wat op dit moment je favoriete band of artiest is, dan vult Spotify het gat tussen beide artiesten op. Daarmee leer je niet alleen nieuwe muziek kennen, het kan ook bijvoorbeeld het ijs breken voor wanneer je nieuwe mensen wil leren kennen – Spotify heeft namelijk verse studenten op het oog met deze feature.

Je krijgt per band of artiest één nummer horen, waardoor je niet veel van dezelfde soort muziek tegenkomt. Hoewel je Mix Mates, zoals de functie heet, zou kunnen afschrijven als ‘een leuke extra’ (je hebt er niet eens een account voor nodig, maar wanneer je de afspeellijst wil opslaan dan moet je wel even inloggen), past het wel in de strategie van Spotify mensen nieuwe muziek te laten leren kennen op basis van hun eigen muzieksmaak. Over het algemeen is er al positieve feedback op de feature gekomen, die alleen op het web beschikbaar is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)