Sony stelt verkoopdoelen PlayStation VR2 bij: vr-headset te duur?

31 maart 2023 1 Minuut 0 Reacties
Playstation VR2

De verkoopcijfers van de PlayStation VR2 blijven achter bij de verwachting van Sony. Is de nieuwe VR-headset voor de PlayStation 5 niet gewoon te duur?

De verkoop van de virtualrealityheadset PlayStation VR2 gaat nog niet helemaal van een leien dakje als we Bloomberg en onderzoeksbureau IDC mogen geloven. Sony zou de verkoopdoelen zelfs naar beneden bijgesteld hebben, alhoewel Sony zelf zegt geen verkoopdoelen bekendgemaakt te hebben.

Is de PlayStation VR2 te duur?

Volgens Bloomberg vallen de verkoopcijfers flink tegen. De verwachting was dat Sony in de maand maart van dit jaar ongeveer twee miljoen exemplaren van de vr-headset zou produceren. Inmiddels zijn de verwachte leveringen in deze maand op een miljoen blijven steken. Dat is de helft minder dan verwacht. Volgens onderzoeksbureau IDC spelen de moeilijke economische omstandigheden van dit moment een grote rol. Consumenten geven niet zomaar 600 euro uit voor een nieuw speeltje wanneer de kosten voor de boodschappen, energie en verdere levensonderhoud zo duur zijn geworden. Daarnaast heb je ook nog een PlayStation 5 nodig, waardoor het gezamenlijke bedrag boven de 1000 euro uitkomt. En dat geven mensen tegenwoordig niet meer zo snel uit. Het onderzoeksbureau stelt dan ook dat Sony de prijs van de PlayStation VR2 drastisch moet verlagen om een mogelijke flop te voorkomen.

In onze review van de PlayStation VR2 was Wesley lovend over de hardware, de veelzijdige controllers en de makkelijke installatie. Het is veel meer een toegankelijk product ten opzichte van de eerste generatie en de potentie is duidelijk zichtbaar. Wel valt het gebrek aan nieuwe ervaringen op en is het echt nog wachten op de goede games. Tot op heden zijn de nieuwe games vooral veredelde demo’s.

8.5
playstation vr2

Beoordeling
PlayStation VR2

Pluspunten
 • Indrukwekkende hardware
 • Oogstrelende beelden
 • Toegankelijk product
 • Veelzijdige controllers
 • Enkele aansluitkabel
 • 3d-audio
 • Directe feedback
 • Gemakkelijke installatie
Minpunten
 • Gebrek aan nieuwe ervaringen
 • Nieuwe games zijn veredelde demo's
 • Geen oplaadstation voor controllers

Beoordeling PlayStation VR2

Hoewel we onder de indruk zijn van de hardware van de PlayStation VR2, vragen we ons een beetje af hoe het precies zit met de software. De bril biedt momenteel een handjevol unieke ervaringen aan, die helaas nooit helemaal het niveau van een uitgebreide techdemo overstijgen. De ervaringen zijn tof, maar na een avond of twee spelen ben je er wel klaar mee en wil je meer. En juist op dat punt struikelt de ervaring, want dan ben je aangewezen op oudere content in een nieuw jasje.

Ben je niet bekend met die games, dan is er niets aan de hand. Ja, de hardware is met een prijs van 600 euro mega duur (los van de aanschafprijs van de PS5), maar het systeem werkt dan ook ontzettend goed, de installatie is een fluitje van een cent en de beelden zijn oogstrelend fijn. De controllers liggen lekker in de hand en zijn uitgebreid genoeg om een mooie illusie te waarborgen in de virtuele werelden. PS VR2 heeft veel potentie, nu maar hopen dat ontwikkelaars dat waarmaken.

Lees de volledige review

Reacties (0)