Sony PlayStation 4 voor eind dit jaar te koop voor 399 euro

11 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
sony-playstation-4

Sony heeft afgezien van wat details en games nog maar weinig prijsgegeven over de nieuwe PlayStation 4 game console maar daar kwam afgelopen nacht tijdens de E3-beurs verandering in. De Japanse fabrikant maakte bekend dat de PS4 voor het einde van dit jaar nog in de winkels moet liggen voor een prijs van 399 euro.

Prijs PlayStation 4

Met een prijs van 399 euro is de PlayStation 4 100 euro goedkoper dan de Xbox One van Microsoft maar hierbij moet gezegd worden dat de PS4 zonder camera geleverd wordt, terwijl de Kinect-camera wel standaard bij de Xbox One zit. Verder wordt de PS4 geleverd met één controller, een USB-kabel en een HDMI-kabel. Zowel de PlayStation 4 als de Xbox One beschikt over een ingebouwde harddisk van 500GB.

Accessoires

De randapparatuur omvat een draadloze controller (DUALSHOCK 4) en een PlayStation-camera. De adviesprijs voor de controller is bij de introductie 59 euro. De camera heeft een adviesprijs van 49 euro. Beide accessoires zijn in “Jet Black” verkrijgbaar.

Uiterlijk en aansluitingen

Nou is de prijs natuurlijk belangrijk, maar Sony heeft afgelopen nacht ook voor het eerst het uiterlijk van de nieuwe console getoond. Opvallend is dat Sony net als Microsoft gekozen heeft voor een design met rechte hoeken. De PS4 is net als de PS3 zwart, maar wordt in twee vlakken gescheiden door een lichtgevende blauwe streep. De voor- en achterzijde van de behuizing staan onder een lichte hoek. Daarmee zijn de stroomknop en schijfopening goed toegankelijk bij zowel horizontale als verticale oriëntering. Bovendien worden de kabels hierdoor mooi verborgen. Wat betreft de aansluitingen beschikt de console over HDMI en optical uit, twee USB 3.0 poorten en één AUX voorgebruik met de camera.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)