Sony Pictures Television gaat serie voor Netflix produceren

15 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Streamingvideo is de toekomst, iets dat we al zien aan de opkomst van streamingdiensten. Afgelopen zomer introduceerde Netflix haar dienst in Nederland en het bedrijf heeft nu een samenwerking met Sony aangekondigd voor de productie van eigen content.

Over 10 jaar kijken we waarschijnlijk allemaal voornamelijk tv via het internet en streamingdiensten gaan hierin een belangrijke rol van betekenis spelen. Zo kun je Netflix zien als een tv-omroep die eigen content zal verspreiden. Dit doet Netflix al met onder meer de eigen serie House Of Cards.

Ook grote film- en tv-studio’s zien te potentie van deze diensten. Zo is Sony de eerste grote studio die speciaal voor Netflix content gaat produceren. Waarover de serie gaat is nog niet bekend maar de serie wordt geproduceerd door de makers van de serie Damages en zal een psychologische thriller zijn. De productie gaat begin 2014 van start en de serie zal in alle landen waar de dienst aanwezig is uitgezonden worden.

De verwachting is dat het aantal door Netflix geproduceerde series en films de komende jaren flink toe zal nemen, vooral dankzij het eigen distributiekanaal en het alsmaar groeiende bereik. Netflix heeft ook al aangegeven plannen te hebben voor de productie van lokale content. Zo komt de dienst mogelijk met een serie die Nederlands gesproken is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)