Sony houdt digitale winkels op PS3 en PS Vita toch open

20 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
playstation-store

Sony heeft laten weten dat de digitale winkels van de PlayStation 3 en PlayStation Vita toch niet gesloten worden aankomende zomer.

Eigenaars van een Sony PlayStation 3 en PlayStation Vita hoeven zich geen zorgen te maken: die kunnen namelijk gewoon digitale games blijven kopen voor beide platformen. Eerder kwam in het nieuws dat het bedrijf voornemens was die winkels te sluiten.

Sony sluit PlayStation Store toch niet

Sony Interactive Entertainment directeur en ceo Jim Ryan zegt daarover het volgende.

Upon further reflection, however, it’s clear that we made the wrong decision here. So today I’m happy to say that we will be keeping the PlayStation Store operational for PS3 and PS Vita devices. PSP commerce functionality will retire on July 2, 2021 as planned.

Het bedrijf geeft dus toe een verkeerd besluit te hebben genomen. Wel is het zo dat alle commerciële activiteiten met betrekking tot de PSP vanaf 2 juli stopgezet worden.

Eerder besloot de Japanse spellenboer dus om de PlayStation Store te sluiten. Dat besluit was gemaakt op basis van verschillende factoren. Zo bestaan er veel obstakels bij het openhouden van een digitale winkel voor oudere apparaten. Daar zit ongetwijfeld een kern van waarheid in, maar Sony kon niet rekenen op begrip vanuit de gaming community. Die gemeenschap uitte hier heel veel kritiek over uit, en met reden. Het preserveren van videogames is al jaren een actueel thema, omdat veel spellen vandaag de dag niet meer te koop, te vinden of te spelen zijn. En dat is zonde.

Wanneer het bedrijf de winkel nu wel gaat sluiten, is niet duidelijk. Maar voorlopig blijven de digitale deuren van de PlayStation Store voor PS3 en PS Vita gewoon geopend.

Reacties (0)