Showtime start streamingdienst in 2015

07 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
showtime-californication

De betaalzender Showtime gaat in 2015 zijn eigen online streamingdienst opstarten, in de voetsporen van onder meer HBO en CBS. Of die dienst ook naar Nederland komt, is nog even afwachten.

Showtime

HBO wordt niet de enige zender die voorheen in een kabelpakket zat die op zichzelf wil gaan staan. Naast CBS, wil nu ook de zender Showtime dat gaan doen. Showtime is namelijk van plan in 2015 z’n eigen videostreamingdienst van start te laten gaan. Net als bij de HBO Go-app, kunnen mensen met de Showtime Anywhere-app enkel gebruikmaken van die app wanneer ze een abonnement hebben op die zender binnen hun huidige kabelpakket. Dat gaat in de toekomst dus veranderen, vanwege alle mensen die hun kabelabonnement opzeggen.

Er is nu een soort beweging van cord-cutters opgestaan; mensen die hun kabelabonnement opzeggen. Dat zijn potentiële en oude abonnementshouders voor zenders als HBO, CBS en Showtime, die de zenders nu allemaal mislopen. Dus moeten ze wat en lijkt dit de enige verstandige keuze. Anders moeten we wachten totdat hun content verschijnt op andere streamingdiensten, zoals we zien op Netflix. Daar kunnen we Showtime-series als Californication (het plaatje hierboven) en Weeds bekijken.

Onlangs gaf CBS al aan van de kabel af te willen stappen en een los streamabonnement aan te bieden. Maar die zender heeft nog maar weinig series die niet elders te zien zijn, in tegenstelling tot HBO en Showtime. Series als Game of Thrones (HBO), True Detective (HBO), Homeland (Showtime) en Master of Sex (Showtime) vind je nergens anders. Helaas is nog niet bekend hoe duur het abonnement gaat zijn en wanneer hij überhaupt verschijnt. Ook zijn er nog geen plannen voor Nederland bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)