Samsung zet met streamingdiensten in op 8K en HDR10+

04 september 2019 1 Minuut 7 Reacties
samsung-universal-hdr10

Samsung heeft aangekondigd samen te gaan werken met drie kleine streamngdiensten waarop 8K-content in HDR10+ aangeboden moet gaan worden.

Voor 8K-televisies kun je al naar de winkel maar de verwachting is dat de echte 8K-revolutie nog even op zich laat wachten, met name door het gebrek aan content. Samsung doet echter hard zijn best om het aanbod te vergroten en gaat hiervoor nu samenwerkingen aan met een aantal kleine streamingdiensten.

Samsung heeft aangekondigd samen te gaan werken met Chili, The Explorers en Megogo. Dit zijn drie relatief kleine streamingdiensten die ook graag een groter stuk van de taart krijgen. Het doel van de samenwerking is om het aanbod van 8K-materiaal te vergroten, inclusief de ondersteuning voor HDR10+, het HDR-formaat dat Samsung mede ontwikkeld heeft. En de focus op de twee formaten samen is ook te verklaren, want momenteel moet Samsung met HDR10+ concurreren met Dolby Vision, en het lijkt erop dat Dolby vooralsnog het meest populaire formaat is. Echter, Dolby Vision werkt nog niet samen met de 8K-resolutie dus is dit de kans voor Samsung om te laten zien dat HDR10+ dit wel kan.

Wat het aanbod van 8K-content met HDR10+ precies gaat zijn is niet bekend. Ook is niet duidelijk wanneer de diensten hiermee van start gaan. Het op de Russische markt gerichte Megogo zegt dat het vanaf eind deze zomer diverse HDR10+-films voor Samsung smart tv’s gaat aanbieden, maar dat betreft naar alle waarschijnlijkheid geen 8K-content.

Natuurlijk kan ook de ondersteuning van hardware niet ontbreken. Samsung geeft aan dat zijn televisies compatibel zijn met content in de 8K-resolutie én HDR10+. Om welke modellen het precies gaat is niet duidelijk maar naar alle waarschijnlijkheid ondersteunen alle 8K-tv’s van Samsung video’s in deze formaten.

Lees ook onze review van de Samsung Q900R-serie, een van de eerste 8K-tv’s van het bedrijf.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Cees

Cees
04 september 2019 om 15:59

ik een samsung qe 55q85r ik zit op netflix wat is netflix in hdr slecht
zoek op het internet naar netflix hdr dark of donker beeld en kijk wat je dan tegen komt
schaam je netflix

Inloggen
Arnold

Arnold
04 september 2019 om 16:33

Misschien specifiek een combinatie van Samsung en HDR icm Netflix.
Op Sony geen probleem

Inloggen
Ronald

Ronald
04 september 2019 om 19:24

Heb het even opgezocht, maar is zeker niet alleen Samsung gerelateerd. Klachten over de HDR content van Netflix kom je ook tegen van o.a. LG en Sony bezitters.

Inloggen
Erwin

Erwin
06 september 2019 om 10:59

Op mijn LG Oled geen probleem mee, blijft een feest om echt zwart te kunnen zien, waardoor vooral met hdr het contrast en de kleuren van het scherm spatten, maar on topic, 8k is mij nog te ver van het bed, 4k begint nu net een beetje te lopen

Inloggen
Frans

Frans
04 september 2019 om 18:12

Wie zit er nu op 8 k te wachten er is nog niet eens s 4 k content op stremming diensten laat staan de kabel

Inloggen
Solaris

Solaris
05 september 2019 om 20:27

Geen 4K content op de streamingdiensten? Wat is dat voor onzin? Er is al zeer veel 4K content op Netflix in combinatie met Dolby Vision, moet je natuurlijk niet voor het goedkoopste HD-abonnement gaan. Disney+ zal ook vanaf het begin 4K content kennen. Op Youtube is er ook veel in te vinden en er zijn natuurlijk UHD Blurays.

Inloggen
FransW

FransW
11 november 2019 om 21:27

Solaris: helemaal waar snap opmerking van naamgenoot niet.
Heb zelf de Samsung 8K TV. Deze TV kan upscalen, weet niet of ik het goed schrijf 🙂
Super beeld.
1 minpunt: hij herkent mijn mediaspeler niet meer Xtreamer Prodigy.

Inloggen