RTL koopt Videoland on Demand en wil onbeperkt films aanbieden

07 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
RTL-XL

Eind juni maakte RTL bekend de concurrentie met Netflix aan te willen gaan door de lancering van een video-on-demand dienst waarmee consumenten onbeperkt toegang krijgen tot content voor een vast bedrag per maand. Vandaag zet RTL de eerste stap met de overname van Videoland on Demand.

Videoland on Demand is een dienst waarmee gebruikers van onder meer Smart tv’s tegen een betaling films kunnen streamen. Momenteel is het alleen nog mogelijk per film te betalen maar RTL wil komende herfst nog een ‘all you can watch’-abonnement introduceren. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot het hele aanbod voor een vast bedrag per maand.

Onder welke naam de nieuwe dienst zal gaan is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het een uitbreiding van de huidige RTL XL-dienst. Hiermee wil RTL de concurrentie aangaan met Netflix. Het Amerikaanse bedrijf heeft reeds aangekondigd na de zomer ook in Nederland te starten met de streamingdienst en gebruikers voor een bedrag van 7,99 euro per maand onbeperkt toegang te geven tot onder meer films, series en documentaires.

RTL heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, maar volgens het Financieele Dagblad krijgt de dienst een prijs van 10 euro per maand. Eerder gaf RTL al aan zich met name te focussen op Nederlandse content en content die door de omroep zelf geproduceerd wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)