PS4-ontwikkelaars krijgen toegang tot extra kern

30 november 2015 1 Minuut 1 Reacties
PlayStation 4 streamen

Sony heeft een zevende kern in de hardware van de PS4 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars, voor een beetje extra, ruwe kracht. Eerder werd deze core alleen gebruikt voor handelingen die het besturingssysteem moet verrichten.

Zeven kernen beschikbaar voor PS4-ontwikkelaars

De PlayStation 4 en Xbox One zijn twee spelcomputers die onder de motorkap in totaal acht cores hebben. Deze kernen worden niet alleen gebruikt om games soepel te laten draaien, maar ook om taken te verrichten die het besturingssysteem moet doen (zowel op de achtergrond als actief). Tot dit weekend was het zo dat de PS4 zes kernen beschikbaar stelde aan ontwikkelaars en twee kernen gebruikte voor het besturingssysteem, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Ook de zevende core is tegenwoordig vrij voor ontwikkelaars.

Alhoewel, niet helemaal. Soms zal de PS4 deze specifieke core nog inzetten om wel taken met betrekking tot het besturingssysteem te voltooien, maar voor het grootste gedeelte krijgen de ontwikkelaars de ruimte om te werken met extra, ruwe kracht. Voor oude games betekent dit echter geen prestatieverbetering, maar voor nieuwe mogelijk wel. Microsoft haalde eind vorig jaar dezelfde truc uit met de Xbox One, maar helaas zorgde de Kinect ervoor dat er niet heel veel ruwe kracht vrijkwam: de sensor vergt veel van de Xbox One.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

lu

lu
30 november 2015 om 20:33

hmmm ik hoop dat het wel aardig wat effect gaat hebben op games en niet dat het menu nog slomer word want bij lagt soms wel als hij op het menu de afbeeldingen moet laden bij mij.

Inloggen