Proximus komt met Netflix-app voor decoders

29 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Proximus laat weten voor het einde van dit jaar nog met een Netflix-app te komen die middels een update op decoders van klanten zal verschijnen.

Op termijn moeten alle klanten van het bedrijf toegang hebben tot het aanbod van Netflix maar een exact uitrolschema kan Proximus niet geven. Proximus gaat met de video on demand-dienst de concurrentie aan met Telenet, dat afgelopen jaar een eigen on demand-videodienst introduceerde.

Voor een abonnement op de dienst die via Proximus aangeboden wordt moet hetzelfde betaald worden als voor een normaal Netflix-abonnement. Zo kost een abonnement met toegang tot content in SD-kwaliteit 7,99 euro per maand. Voor HD-kwaliteit moet 8,99 euro per maand betaald worden.

Belgische gebruikers van Netflix krijgen net als de Nederlandse gebruikers zowel nationale als internationale films, series en documentaires voorgeschoteld. Het lijkt er echter op dat het aanbod iets anders is dan in Nederland. Zo is bijvoorbeeld in België The Big Bang Theorie wel beschikbaar. Daarnaast worden ook zes tv-programma’s van de Vlaamse omroep VRT aangeboden.

Reacties (0)