Popcorn Time 1 miljoen keer gedownload op iOS-apparaten

23 juni 2015 1 Minuut 5 Reacties
popcorn-time-1

Popcorn Time heeft bekendgemaakt dat de iOS-applicatie van de videostreamingdienst nu al meer dan een miljoen keer gedownload is. Je hoeft je iPhone of iPad niet te jailbreaken om de app geïnstalleerd te krijgen - dat draag bij aan de populariteit.

Popcorn Time populair op iOS-apparaten

Popcorn Time, de beruchte applicatie voor het streamen van content via torrents, is meer dan een miljoen keer gedownload op iOS – iOS-apparaten die daarvoor niet de garantie zijn verloren vanwege het fenomeen jailbreaken. Wanneer je een iOS-apparaat jailbreakt, dan heb je veel meer mogelijkheden tot je beschikking: je kunt van alles aan de interface van je apparaat aanpassen en apps ook buiten de App Store om downloaden. Maar wanneer je jailbreakt, dan verlies je dus je garantie bij Apple en ben je de sjaak wanneer je toestel stukgaat.

Popcorn Time wordt omschreven als ‘Netflix voor torrents’ of ‘Netflix voor piraten’ en wordt door Netflix gezien als de grootste concurrent op het gebied van videostreamingdiensten. Het feit dat er nu een miljoen mensen zijn met Popcorn Time op hun iPhone of iPad is een serieuze mijlpaal te noemen, aangezien de app nog maar twee maanden geleden was vrijgegeven. Popcorn Time is niet in de App Store verkrijgbaar en maakt gebruik van een omweg om toch alsnog op je iOS-apparaat geïnstalleerd te kunnen worden – iets waar Apple niet blij mee is.

Popcorn Time is op moment van schrijven de enige iOS-app die in staat is om geïnstalleerd te worden op een iOS-apparaat, zonder dat die daarvoor in de App Store verscheen. Dat komt doordat de speciale iOS Installer nog niet is vrijgegeven voor andere ontwikkelaars. Op het moment dat dit gebeurt, dan zullen er ongetwijfeld meerdere ontwikkelaars applicaties uit gaan brengen die zich in een of ander grijs gebied gaan bevinden. Het valt nog te bezien hoe lang dit goed gaat: het aankomende iOS 9 richt zich met name op beveiliging.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frank Jozefzoon

Frank Jozefzoon
23 juni 2015 om 19:47

Het was te verwachten natuurlijk.. Nederland heb je niet al teveel activiteiten en het is een koud land dus veel mensen zitten thuis films te kijken.
Heb mijn popcorn time gedownload van http://popcorn-time-app.nl en ben er zeer tevreden mee.
Er komt geen netflix bij mij op de buis.

Inloggen
AT

AT
06 november 2015 om 20:03

Hartstikke fake, je moet een duur abonnement afsluiten of enquêtes invullen via deze link. Niet gebruiken dus.

Inloggen
stichting brein

stichting brein
11 juni 2016 om 20:58

Nep site..

Inloggen
stichting brein

stichting brein
11 juni 2016 om 20:59

Dit is een echte: http://popcorntimedownload.nl/

Inloggen
Anna

Anna
27 juni 2015 om 13:14

Wauw! Ik gebruik de app zelf ook al een tijdje, op mijn laptop, tablet en iPhone.
Ik heb hem gedownload bij https://www.popcorntime.ws/ en hij werkt perfect.

Inloggen