Plex verwijdert plugins, introduceert zoekfunctie voor ondertiteling

26 september 2018 1 Minuut 1 Reacties
plex-tvos

Plex heeft aangekondigd dat er verschillende dingen zullen verdwijnen, maar er komt ook een handige nieuwe functie aan. Zo komt er nu een functie aan waarmee je gemakkelijker naar de juiste ondertiteling van die ene film kunt vinden.

Plex neemt en geeft

Streamingplatform Plex heeft laten weten dat gebruikers straks gemakkelijker de juiste ondertiteling voor hun content kunnen vinden. Bij de te bekijken content zal er een lijst met beschikbare subtitles gaan staan waaruit gebruikers kunnen kiezen; momenteel moeten diezelfde gebruikers nog zelf de moeite doen de ondertiteling te vinden. Omdat de helft van de gebruikersbasis zich buiten de Verenigde Staten bevindt, zal die subtitles niet alleen in het Engels beschikbaar zijn, schrijft het bedrijf in een nieuwe blogpost.

Ook kunnen doven en slechthorenden gebruikmaken van speciale ondertiteling, zodat ze beter kunnen genieten van het beschikbare aanbod. De ondertiteling maakt overigens geen gebruik van de OpenSubtitles-metadata en zijn verder ook niet bereikbaar voor gebruikers. De servers van Plex slaan de ondertiteling op in een speciale database. Helaas is het vooralsnog wel zo dat deze nieuwe zoekfunctie alleen nog beschikbaar is voor Pass Preview-eigenaars; het is nog niet bekend wanneer de functie naar iedereen zal komen.

Daarnaast heeft Plex bekendgemaakt dat er ook functies worden verwijderd, zoals plugins (waar slechts twee procent van alle gebruikers gebruik van maakte), Watch Later en Cloud Sync. Eerder deze maand trok het bedrijf ook al de stekker uit Plex Cloud, na aanhoudende problemen. Voor de plugins geldt overigens dat de Plugin Directory wordt weggehaald, maar gebruikers zouden nog wel handmatig verschillende functies kunnen toevoegen. Dat is dus goed nieuws voor de twee procent die hier wel gebruik van maakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

christ

christ
25 oktober 2020 om 19:55

Hoi allen dierbaar …

Is er iemand op deze aardbol 🙁 die mij kan begeleiden om Nederlandse ondertitels op “Flex” Films te plaatsen ism “opensubtitels.org” aub?

Je zou er me alvast een geweldig plezier meedoen! 🙂

Grtz
Christ

Inloggen