PlayStation Classic: ook Sony kondigt eigen mini-console aan

19 september 2018 1 Minuut 2 Reacties
playstation-classic

Het Japanse bedrijf Sony doet mee met de huidige trend van mini-spelcomputers en heeft de PlayStation Classic aangekondigd. Momenteel zijn er slecht vijf games aangekondigd die op de mini-console staan. De spelcomputer moet vanaf 3 december beschikbaar zijn.

Dit is PlayStation Classic

Sony heeft woensdag aangekondigd dat het bedrijf op 3 december aanstaande een mini-spelcomputer gaat uitbrengen voor 99,99 eur0: de PlayStation Classic. Het idee achter deze console is hetzelfde als achter de Mini NES en Mini SNES: het biedt spelers een assortiment aan (populaire) games aan in een gemakkelijk te installeren pakket (volgens het plug and play-principe). Uiteraard is de nieuwe oude PlayStation via hdmi met de tv te verbinden. Momenteel heeft Sony nog maar vijf van de twintig beschikbare titels gepresenteerd.

De games die nu al zijn aangekondigd, zijn Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. Dat zijn zeker niet de minste games. De PlayStation Classic is ongeveer 55 procent kleiner dan de originele versie en wordt geleverd met twee controllers. Het gaat hier om de originele controllers, dus zonder de inmiddels bekende analoge knuppels. Die controllers werden pas later uitgebracht door Sony. De Classic is per direct te bestellen bij de bekende verkooppunten. De originele Sony PlayStation werd uitgebracht in 1994.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Peter v

Peter v
19 september 2018 om 14:33

Dat moet eerder dan 1999 zijn geweest.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
19 september 2018 om 14:37

Oh ik zie het. Je hebt gelijk, dat moet 1994 zijn.

Inloggen