PlayStation 4 biedt 4K Ultra HD ondersteuning maar niet voor games

22 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4k-OLED-TV

Gisteren heeft Sony tijdens een persconferentie de eerste details van de nieuwe PlayStation 4 game console bekendgemaakt maar voor ons home cinema enthousiastelingen ontbrak er nog een belangrijke feature; biedt de PS4 ondersteuning voor 4K Ultra HD materiaal? Sony heeft hierover vandaag meer duidelijkheid gegeven.

4K Ultra HD ondersteuning PlayStation 4

Sony heeft vandaag aangegeven dat de PlayStation 4 wel degelijk 4K Ultra HD ondersteuning biedt maar niet voor games. Volgens de Japanse fabrikant kunnen video’s en foto’s in de hoge 4K resolutie zonder problemen uitgestuurd worden door de console maar kunnen geen games in deze resolutie gespeeld worden.

Hoe Sony 4K content exact weer wil laten geven is nog niet duidelijk. De PS4 beschikt wel over een Blu-ray speler maar Blu-ray discs bieden op dit moment geen ondersteuning voor 4K Ultra HD content. Wel is de Blu-ray Disc Association momenteel bezig met een evaluatie van de mogelijkheid om 4K Blu-ray discs te ontwikkelen. Mogelijk gaat Sony 4K materiaal naar de PlayStation streamen.

Waarom er geen ondersteuning voor 4K games geboden wordt is ook niet helemaal duidelijk. Mogelijk is de hardware van de console te minimaal om games, welke in een hogere frame rate weergegeven worden dan films, optimaal te verwerken in de 4K resolutie.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe console vind je in het artikel over de introductie van de PlayStation 4.

Via: AVForums

Reacties (0)