Geruchten over Sony PlayStation 4.5

19 maart 2016 1 Minuut 1 Reacties
PlayStation 4 streamen

Sony werkt volgens geruchten aan een 'PlayStation 4.5', een gameconsole die hardwarematig wat meer in huis heeft dan de PlayStation 4. Onder meer 4K-gaming zou door de 4.5 ondersteund worden.

Upgrade PlayStation 4

Voor de rest zou er weinig veranderen aan de nieuwe gameconsole ten opzichte van de PlayStation 4. Een betere grafische processor moet ervoor zorgen dat 4K-gaming, op zeer hoge resolutie, goed wordt verwerkt en aangestuurd. Zware games moeten zo beter over het scherm flitsen.

VR-bril

Ook wordt de 4.5-versie van de gameconsole geschikt gemaakt voor de bijzonder zware PlayStation VR-titels, waarbij een virtual realitybril wordt gebruikt om het spel rondom te zien. Alsof je midden in de actie staat. Dat vergt flink wat processorvermogen en daarin zou de nieuwe PlayStation voorzien.

Sony

De geruchten over de PlayStation 4.5 komen van de site Kotaku. In het verleden heeft deze site het vaker bij het rechte eind gehad. Sony zelf doet geen uitlatingen over het verhaal. Op geruchten wordt niet gereageerd, klinkt het uit het hoofdkantoor in Japan.

Upgradepakket of geheel nieuw kastje

De werkwijze om niet om de zoveel jaar een compleet nieuwe gameconsole te ontwerpen, maar tussendoor een paar upgrades in te plannen, is bij concurrent Microsoft al gangbaar. Dat kan op twee manieren: de console geschikt maken voor de vervanging van een aantal onderdelen tijdens zijn levensduur, of een nieuwe console maken met alle nieuwe hardware erin. Dat laatste zou betekenen dat de consument nog vaker dan nu een nieuwe console moet kopen, als hij bij de tijd wil blijven en de laatste games wil kunnen spelen.

Hoe dit met de PlayStation 4.5 wordt gedaan, is nog niet bekend. Wellicht komt er een upgradepakket met de bewuste onderdelen in de handel waarmee een bestaande PlayStation 4 kan worden omgetoverd in een PlayStation 4.5, maar wellicht komt er een heel nieuw kastje. Daar zijn de bronnen van Kotaku niet helder over.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Peter vb

Peter vb
20 maart 2016 om 00:20

PlayStation met 4K disc speler zou heel interessant zijn.

Inloggen