NPO Plus: betaalde versie van Uitzending Gemist in 2014 van start

13 november 2013 1 Minuut 2 Reacties
NPO-retina

De strijd om de kijker lijkt ook online inmiddels volledig losgebarsten. De komst van Netflix naar Nederland heeft heel wat losgemaakt want na RTL's Videoland Unlimited komt ook de Publieke Omroep met een betaalde streamingdienst.

De nieuwe dienst van de Publieke Omroep krijgt de naam NPO Plus en moet in 2014 van start gaan. De streamingvideodienst gaat programma’s, series en films aanbieden die door auteursrechten of kosten niet via de gratis Uitzending Gemist-dienst getoond kunnen worden. Er moet dus voor NPO Plus betaald gaan worden maar of dit per programma of per maand is, is nog niet bekendgemaakt. Daarbij is niet duidelijk wat de kosten exact zullen zijn, maar de NPO geeft aan dat de dienst kostendekkend zal werken.

Met NPO Plus krijg je onder meer toegang tot tv-series als De Prooi, Feuten en Flikken Maastricht, en premium content uit het buitenland. Daarbij krijgen kijkers die van deze dienst gebruikmaken content in hogere kwaliteit te zien dan nu met Uitzending Gemist het geval is. Ook wordt bij Uitzending Gemist meer reclame getoond dan bij NPO Plus. De NPO geeft aan niet de directe concurrentie met Netflix en Videoland op te zoeken en op het gebied van content de direct link met de publieke tv-zenders te behouden.

Begin 2014 moet NPO Plus van start gaan als proef. Mocht deze slagen dan wordt er een verzoek ingediend om de dienst te continueren.

Reacties (2)