‘Nintendo laat meer exemplaren van de Switch produceren’

05 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-retina

Nintendo schijnt langzaamaan begonnen te zijn met extra exemplaren te bestellen van de Switch. Het Japanse gamingbedrijf zou er volgens de Digitimes nu twee miljoen per maand laten maken, omdat de vraag toeneemt. Daarmee zal het bedrijf zijn doel, om er in 2017 in totaal twintig miljoen geleverd te hebben, vermoedelijk ook halen.

Populaire Nintendo Switch

De Nintendo Switch blijkt erg goed aan te slaan bij het publiek. Eind juni had Nintendo al zo’n 4,7 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht. Aangezien de vraag nog altijd hoog blijft, wil het bedrijf er meer van laten maken. Dat is ook nodig, want in Japan is de console schaars en moeilijk te krijgen.

Tegelijkertijd wordt de Switch langzaamaan naar meer verschillende landen gebracht. Zo zal hij in december in Taiwan in de verkoop gaan en in de loop van volgend jaar in China. Verwacht wordt dat de console ook daar flink populair blijkt. Toch vormt die populariteit een klein probleem voor Nintendo: de productie van bepaalde onderdelen gaat moeilijk en dat heeft ook invloed op de verkrijgbaarheid. Hoe Nintendo dat opvangt is niet bekend.

Lancering

De Nintendo Switch werd eind 2016 onthuld. Het apparaat is een geinige hybride spelcomputer. Enerzijds is het een tablet die je overal mee naartoe kan nemen, maar anderzijds is het ook een reguliere console die je aan een televisie kan koppelen. De combinatie blijkt uiterst populair, want de verkopen haalden de Nintendo Wii U al lang en breed in. Lees hier onze recensie van het apparaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)