‘Nintendo verdubbelt nogmaals productie van de Nintendo Switch’

13 november 2017 1 Minuut 2 Reacties
nintendo-switch-digitale-games

Als we de geruchten mogen geloven dan heeft Nintendo wederom de productie van de Nintendo Switch flink opgeschroefd. Het Japanse bedrijf wil vanaf april 2018, het volgende financiële boekjaar, 25 tot dertig miljoen Switch-consoles produceren.

Productie van Nintendo Switch blijft stijgen – gerucht

Nintendo is al voornemens om meer Switch-consoles te produceren, bleek uit de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Maar nu heeft een anonieme bron aan The Wall Street Journal bevestigd dat de Japanse spellenboer nog meer spelcomputers wil maken. Vanaf april 2018 zou het bedrijf namelijk nog eens 25 tot dertig miljoen consoles willen produceren voor het aankomende boekjaar. Dat nummer zou nog wel eens hoger kunnen uitvallen, wanneer blijkt dat gamers en andere mensen de console tijdens de kerstdagen flink inslaan.

Eén van de redenen dat de Nintendo Switch momenteel zo populair is, heeft te maken met het ongekende succes van Super Mario Odyssey. Deze game is in de eerste paar dagen sinds zijn release al meer dan twee miljoen keer verkocht (terwijl de Switch zelf momenteel ongeveer 7,5 miljoen keer over de toonbank gegaan is). De Nintendo Switch is pas sinds maart 2017 op de markt, dus je mag al spreken van een groot succes voor Nintendo, zeker wanneer de voorspellingen uitkomen en Nintendo erin slaagt alle te produceren consoles te verkopen.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (2)