Nintendo Switch ontvangt onofficiële update naar Android 10

10 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
nintendo-switch

De Nintendo Switch-spelcomputer heeft een onofficiële versie van Android 10 gekregen. Niet elk model van de Switch kan hem downloaden.

XDA Developers schrijft dat eigenaars van specifieke modellen van de Nintendo Switch nu Android 10 kunnen downloaden voor hun spelcomputer. De update wordt verzorgd door het Switchroot-team, hetzelfde team dat Android al eerder naar de Switch bracht. Na het installeren is het mogelijk Google Play te bezoeken, waardoor je toegang krijgt tot veel games, apps, emulators en videostreamingdiensten.

Nintendo Switch met Android 10

De update brengt nog meer handige dingen met zich mee. Zo functioneren de analoge knuppels iets beter en moeten ze spelers meer vrijheid bieden als het gaat om de richtingen. Daarnaast is er een diepe slaap-modus, die weken meegaat, en kunnen updates over-the-air uitgebracht worden. Bovendien is er betere ondersteuning voor wifi-netwerken.

De belangrijkste reden voor dergelijke projecten heeft echter te maken met videogames. Je kunt zodoende namelijk games spelen die niet op de Nintendo Switch verkrijgbaar zijn, maar wel op Game Boy Advance, GameCube en Nintendo DS. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het downloaden van een emulator. Je hebt wel speciale gamebestanden nodig. Als je die van het internet downloadt, dan ben je helaas hartstikke illegaal bezig. Emulators gebruiken is niet illegaal.

Advertentie

Het mooie aan deze mod is dat Android op een micro-sd-kaart geïnstalleerd wordt en niet direct op de spelcomputer. Daarom kun je gewoon je Nintendo Switch-games blijven spelen.

De Android 10-port is tevens onofficieel. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de software alleen werkt op het oude Switch-model; het model dat nog de oude processor en accuduur heeft. Daardoor valt de Nintendo Switch Lite bijvoorbeeld buiten schot. Voordat je hier aan begint, wees bewust van de mogelijke nadelen. Zo kan het gebeuren dat je je Switch brickt: dan heb je hem gesloopt en werkt hij niet meer. En Nintendo voelt zich dan niet geroepen je te helpen.

Reacties (0)