Online dienst Nintendo Switch kost minder dan 25 euro per jaar

02 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-3-maart

De online dienst van de Nintendo Switch zal nog geen dertig dollar per jaar gaan kosten (omgerekend zo'n 25 euro in Nederland). Met de dienst kunnen gamers het online tegen elkaar opnemen en elke maand een gratis retrogame downloaden.

Online dienst Nintendo Switch is niet duur

De Nintendo Switch is de eerste moderne console die geld vraagt voor zijn online dienst. Ten tijde van de aankondiging kwam helaas niet naar buiten wat gamers daar precies voor moeten betalen, maar nu is er ongeveer bekend wat we ervan mogen verwachten. In een interview met de Japanse krant Nikkei laat Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima namelijk weten dat we een prijs van ergens tussen 2000 en 3000 yen mogen verwachten. Dat is omgerekend (en maximaal) nog geen 25 euro, of dertig dollar. Dat is de prijs die je per jaar moet betalen.

In vergelijking met PlayStation Network en Xbox Live valt die prijs nog reuze mee. Officieel komen die prijzen neer op zestig euro per jaar (maar online kun je de abonnementen vaak goedkoper aanschaffen). Toegegeven, we weten nog niet precies wat we allemaal voor die 25 euro gaan krijgen. Wel weten we dat we een Nintendo-game van weleer per maand krijgen, maar na die maand hebben we dan weer geen toegang tot het spel. Ook is het zo dat we de dienst nodig hebben voor de online multiplayer in bepaalde games, net zoals met PSN en Xbox Live.

Reacties (0)