De Nintendo Switch Online-app verschijnt op 21 juli voor smartphones

07 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-online-app

De Nintendo Switch Online-app die je nodig hebt voor online chat, verschijnt op 21 juli voor zowel Android als iOS, laat de spellenboer weten. Eén van de eerste games waar je deze applicatie voor nodig hebt, is het spel Splatoon 2.

Nintendo Switch Online-app is nodig voor online chat

Het is al een tijdje bekend dat Nintendo een aparte app voor online chat zal uitbrengen als het gaat om online gaming op de Nintendo Switch. En die app heeft nu een naam en een releasedatum: de Nintendo Switch Online-app wordt op 21 juli uitgebracht voor zowel Android als iOS. Dat is niet geheel toevallig ook de releasedatum van de game Splatoon 2, waar veel Switch-eigenaars naar uitkijken. De app zal een sectie hebben genaamd SplatNet 2, waarin je lobby’s kunt aanmaken, met andere mensen kunt chatten en statistieken kunt inzien.

Nintendo benadrukt nog wel even dat dit om een vroege versie van de app gaat, die geoptimaliseerd is voor online gaming met Splatoon 2. Later volgend jaar zal er een uitgebreide versie verschijnen, die samen met de nieuwe online dienst van de Nintendo Switch zal verschijnen. Wanneer dat abonnement eindelijk wordt uitgerold, dan betalen mensen twee tientjes per jaar om toegang te krijgen tot het netwerk. Ook kunnen gamers dan maandelijks gratis retrospellen downloaden, die ze vervolgens mogen houden zolang ze een abonnement hebben.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (0)