‘Nintendo Switch minder krachtig dan de Sony PlayStation 4’

15 december 2016 1 Minuut 2 Reacties
nintendo-switch-retina

Mogelijk liggen enkele specificaties van de Nintendo Switch al op straat, waaruit op te maken valt dat die minder krachtig is dan de PS4. Nintendo zou namelijk gebruikmaken van een oudere chip van Nvidia.

Nintendo Switch minder krachtig dan PS4 – gerucht

De doorgaans goed geïnformeerde website Venturebeat meldt dat de Nintendo Switch, die in maart 2017 op de markt komt, minder krachtig zal zijn dat de PlayStation 4 van Sony (en dus ook de Xbox One van Microsoft). Twee anonieme bronnen hebben namelijk aan de website laten weten dat Nintendo gebruikmaakt van een oudere grafische chip, omdat de nieuwe nog niet goed werkt in combinatie met de Tegra-processor. Desondanks zou die oudere grafische chip nog genoeg power in huis hebben voor het afspelen van Nintendo-games.

Nintendo leunt al jaren op het principe van ‘gameplay boven graphics’ en komt daar in zekere mate ook mee weg — maar de vraag is: voor hoe lang nog? Wat we weten is dat de Nintendo Switch in staat is redelijk realistische graphics te weergeven, omdat we games als NBA 2K voorbij hebben zien komen in de onlangs vrijgegeven trailer. Ook moeten we niet vergeten dat de Switch een thuisconsole en een console voor onderweg is en dat er ergens een concessie moest worden gedaan. Op 13 januari zal Nintendo meer bekendmaken over de console.

Onlangs hebben we de Sony PlayStation 4 Pro van een recensie voorzien. Die kun je hier vinden.

Reacties (2)