Nintendo sluit eShop van Wii U (en Nintendo 3DS)

29 april 2020 1 Minuut 1 Reacties
wii-u

Nintendo heeft bevestigd dat het de Nintendo eShop gaat sluiten. Dit is de digitale winkel die je aantreft op de Nintendo 3DS en de Wii U. Dit statement verscheen eerst op de Amerikaanse ondersteuningspagina's van het bedrijf. De verandering wordt op 31 juli aanstaande doorgevoerd.

Digitale winkel Wii U gaat op slot

Omdat de digitale winkel van de Wii U (en Nintendo 3DS) dichtgaat, doe je er goed aan nog snel de content binnen te halen die je nog wilde aanschaffen. Dat kun je doen door puntenkaarten te kopen en die te activeren via één van de twee spelcomputers. Daarna zoek je de software op die je nog wilde hebben, zodat ze op je systeem staan en je dus niet zonder hoeft. Helaas kunnen games hierdoor ook niet meer geüpdatet worden. Ook kun je spellen niet opnieuw downloaden die je al aangeschaft hebt; wees daar dus even alert op.

Nintendo raadt ook de mensen in de getroffen gebieden aan de software zo snel mogelijk binnen te halen, zodat je dus niets mist wanneer de eShop dicht is. In totaal gaat om het 42 landen waar de digitale winkel sluit, waar Nederland niet onder valt. Mocht je ook nog downloadcodes hebben liggen: gebruik ze of geef ze weg. Verder kun je beide systemen gewoon blijven gebruiken zoals je gewend bent. Ook kun je games op disc/cartridge blijven spelen. Alleen de content die je digitaal moet binnenhalen, zal niet meer beschikbaar zijn.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat de winkel ook in Nederland sluit. Dit is niet correct: het gaat om de Nederlandse Antillen. We hebben het bericht hierop aangepast. Wanneer Nintendo de shop ook in Nederland sluit, is niet bekend. Desondanks doe je er goed aan nog even te kijken welke content je nou precies wel of niet wil hebben. 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

David Oppenheim

David Oppenheim
05 juli 2020 om 23:48

Ok. Wilde nog ergens een 3DS halen. Het is nog geen 31 juli dus heb nog (even) de tijd……

Inloggen