Nintendo aangeklaagd om het concept van de Nintendo Switch

11 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-foto-8

Nintendo is aangeklaagd om het concept van de Nintendo Switch en haar afneembare controllers. Mogelijk volgt er dus een rechtszaak. Een bedrijf dat gaming-tablets maakt vindt dat het concept van Nintendo lijkt op haar eigen concepten.

Nintendo aangeklaagd om concept van Nintendo Switch

Dat de Nintendo Switch niet de eerste gaming-tablet is (of een spelcomputer die zich in die categorie bevindt), is duidelijk. Maar of het concept van dat apparaat ook direct andermans ideeën heeft afgekeken, is een tweede. Fabrikant Gamevice denkt in elk geval van wel. De accessoiremaker klaagt Nintendo daarom aan om het concept van de Switch, die in de basis wel erg zou lijken op de Wikipad, een gaming-tablet die draait op Android en ook is voorzien van controllers die afneembaar zijn (net als de Joy-Con-controllers).

Daarom eist Gamevice nu een schadevergoeding van Nintendo, evenals een stop van de verkoop van de Nintendo Switch. Zowel Gamevice als Nintendo hebben nog niet op de mogelijk aankomende rechtszaak willen reageren. Je zou kunnen stellen dat Gamevice een beetje laat is met een dergelijke rechtszaak en nu op een gemakkelijke wijze geld probeert af te troggelen bij Nintendo, omdat dat bedrijf wel enorme succes boekt met een gaming-tablet. Hoe de vork ook in de steel zit, dit verhaal gaat ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (0)